Начало Общество Делегация от образователните институции посети Прага

Делегация от образователните институции посети Прага

30
0
СПОДЕЛИ

Малостранская_мостовая_башня_Карлова_моста_в_ПрагеДелегацията от Панагюрище посети и единственото българско училище в Прага (Чехия) СОУ “Д-р Петър Берон”, с директор г-жа Мими Михайлова. То е изключително активно в инициативите си и успешно се включва във всички представителни събития за подкрепа на българската общност на територията на Република Чехия.

По време на визитата си в Прага, по покана на посланика на България в Чехия господин Лъчезар Петков, панагюрската делегация бе приета на официална среща в Посолството, лично от него. На срещата заместник-кметът г-жа Матанова представи развитието на Община Панагюрище в сферата на образованието, културата, социалните, младежките дейности и реализирането на инфраструстурните проекти в последните три години на управление. Г-н Петков бе изключително респектиран от дейността и постигнатите резултати в развитието на община Панагюрище и остана в готовност, при необходимост, за бъдещо сътрудничество в различни сфери на дейност.
Представителите на Община Панагюрище, училищата и детските градини определят посещението си в Чехия като изключително полезно на база споделен опит