Начало Общество Гимназията в Стрелча отбеляза 70-та годишнина от създаването си

Гимназията в Стрелча отбеляза 70-та годишнина от създаването си

23
0
СПОДЕЛИ
Тържественото отбелязване на 70-та годишнина от създаването на гимназията в Стрелча започна на 19 ноември с провеждането на забавните състезания „Бързи и съобразителни”. В рамките на 3 дни учениците се състезаваха в отделни категории: V-VI клас, VII-VIII клас, а в последната възрастова група на горен курс се включи и отбор на учителите.
По традиция на 20 ноември се проведе и среща на ръководството на училището с учителите-пенсионери, които трогнаха всички със спомени. Издание на юбилеен брой на училищния вестник «Камбана» съпроводи празниците, а на 21 ноември традиционната щафетна обиколка предизвика много радостни емоции в ученици и учители.
«Тази щафета е традиционна, в нея са участвали поколения наши възпитаници. Малко училища могат да се похвалят със 70- годишен юбилей, за нас това е голяма гордост.», каза преди старта на състезанието Директора на СОУ «Св. Св. Кирил и Методий» Ганчо Грозев.
Кметът на община Стрелча Иван Евстатиев поздрави учениците, като подчерта, че най- големия подарък за годишнината на учебното заведение е изграждането на паметник на светите братя Кирил и Методий. Монументът бе открит на тържествена церемония на 23- ти май тази година.
Учениците бяха разделени в три групи. В първа група победител стана 6-ти «Б» клас, втора- 7-ми клас, трета- 11-ти клас.
Кметът на община Стрелча Иван Евстатиев връчи на победителите преходна купа, флаг и торта.