Начало Препоръчани Денис Станчовски е готов за първия за сезона рали спринт в Пещера

Денис Станчовски е готов за първия за сезона рали спринт в Пещера

СПОДЕЛИ

За състезанието в Пещера има подадени 28 заявки за участие

Младият пилот от Панагюрище Денис Станчовски е готов за първия за сезона рали спринт в Пещера, който ще се проведе този уикенд. До Станчовски на дясната седалка на тяхното Peugeot 208 R2  ще седне Явор Брънков.

 

„Колата е готова и подготвена за рали спринта. Направихме някои подобрения през зимата и се надявам да бъдат правилните. Това ще разберем в неделя, когато е самото състезние. Конкуренцията е силна и битката при колите с предно предаване ще бъде интересна и оспорвана. Ще се борим и за генералното класиране. Благодарим на нашите партньори от Оптикоелектрон за помощта. Пожелавам си успешен сезон 2021 и добро представяне на мен и целия отбор в неделя.“ – коментира за ПИА Денис.

За състезанието в Пещера има подадени 28 заявки за участие в първия кръг от националния шампионат по рали спринт. Сред заявените участници са шампионът в дисциплината за последните две години – Мирослав Ангелов с навигатор Георги Гаджев с тяхната Skoda Fabia R5 Evo. В Пещера ще се появи и двукратната европейска шампионка Екатерина Стратиева, заедно с навигатора си Георги Аврамов.

Опознаването на двата скоростни етапа “Пещера” и “Св.Константин” ще бъде в събота, след което на състезателите им престои технически и административен преглед при спортните комисари. В 18:00ч на площад “България” в Пещера ще бъде даден и церемониалния старт на Рали спринт “Пещера” 2021.