Начало Бизнес Лидл България за осми път ще проведе практикантската си програма

Лидл България за осми път ще проведе практикантската си програма

СПОДЕЛИ

Всички ученици, навършили 18 години, могат да кандидатстват до 7 май

15 април 2021 г. София. За осми път Лидл България ще проведе своята практикантска програма и ще даде възможност на ученици от цялата страна да прекарат едно различно лято – да спечелят първите си пари, да натрупат ценен опит и нови знания и умения. Всички младежи, навършили 18 години, могат да кандидатстват до 7 май, като изпратят своето CV на jobs@lidl.bg. Кандидатите задължително трябва да посочат града и квартала, в които живеят.

Лятната практика на Lidl ще се проведе от 1 юли до 31 август. В този период учениците ще получават по 600 лв. бруто на месец (за 6-часов работен ден от понеделник до петък) и по 60 лв. ваучери за храна. Те ще могат да се възползват и от един ден отпуск за рожден ден, както и ще преминат през различни онлайн обучения. А ако се справят успешно със своите задачи, имат и реалния шанс да продължат да работят в Lidl на постоянен договор. Към всички тези предимства, компанията отново добавя и атрактивни награди. Всички успешно завършили програмата ще участват в томбола за спечелването на голямата награда – 1000 лв., и две по-малки – на стойност 400 лв., които могат да инвестират за реализиране на своя мечта. 

 

Практикантската програма е сред най-успешните младежки проекти на Lidl и към нея традиционно има голям интерес. Тя дава на ученици в цяла България отлична възможност да учат в реална среда и да почерпят ценен опит от доказана международна компания като Lidl. Така младите хора не само печелят първите си пари, но се срещат с екип от професионалисти и развиват ключови умения като организираност, постоянство, ефективна комуникация и други. Вярваме, че практиката в Lidl ще им бъде полезна и ще се радваме да ги посрещнем и това лято в екипа на Лидл България“, коментира Катерина Шопова, директор „Човешки ресурси“. 

 

Програмата се оценява положително от участниците в предишните ѝ издания. Практикантите споделят, че им допада динамиката в магазините, отношението между колегите и възможността да учат нови неща като работа в екип и умения за общуване с клиенти. Практикантската програма е част от цялостната устойчива стратегия на Лидл България за подкрепа на младите кадри чрез различни инициативи за ученици и студенти, сред които стажантска и trainee програма, както и подкрепа за дуалното образование. 

 

Пълна информация за лятната практика и условията за кандидатстване може да намерите на кариерния сайт тук 

 

За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа. Част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 107 магазина в 50 града и над 3000 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели, наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.