Начало Общество Детето в Стрелча се е самопростреляло с ловната пушка

Детето в Стрелча се е самопростреляло с ловната пушка

СПОДЕЛИ

Прокуратата в София даде брифинг по случай новината от по-рано днес, че дете на 11 години е убито в Стрелча, пише Novini.bg.  Инциндетът е станал в спалнята на родителите му, каза говорителката на прокуратурата Румяна Арнаудова.

Тя опроверга информацията, че става дума за убийство.

Към този момент няма данни за убийство, каза тя. Възможните версии, по които работи полицията е нещастен случай както и склоняване към самоубийство.

Незабавно е бил посетен домът на родителите. Иззети са натривки от ръцете на детето, както и от краката му. Първоначалната версия е, че е налице самопростелване. Предстоят множество действия по това разследване, както и следствен експеримент.

Няма данни от чужда намеса и насилие върху детето преди инцидента. То е било открито от майка си, която е припадналата след като е видяла простеляното си дете.

Пушката е била заредена и самият изтрел е с патрон 12-ти калибър.

Разпитват се близките на детето, както и приятелския му кръг.

В рамките на разследването са открити три каси за съхранение на огнестрелно оръжие. Установено е, че в касата на бащата на детето има 19 боеприпаси, за които той няма разрешение. Повдигнато е раследване и за това.

Предстоят разпитите на родителите, в момента те са в шок, стана ясно на брифинга.

Инцидентът е станал снощи, когато около 18.00 часа в къща е открито 11 годишно момче, починало от прострелване в главата с ловна пушка.

Установяват се контактите на детето в деня на инцидента. Назначена е съдебно медицинска експертиза. До момента е установено, че огнестрелната рана в главата на детето е от ловна пушка марка ИЖ, 12-ти калибър, собственост на бащата на детето.

ВИДЕО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК