Начало Общество Деца изчистиха квартала си в деня на Съединението

Деца изчистиха квартала си в деня на Съединението

СПОДЕЛИ
Седем панагюрски деца вчера, в деня на Съединението, чистиха района на ж.к.„Оптикоелектрон“2. Инициативата предизвикваше учудените погледи и одобрителните възгласи на минувачите,а равносметката след продължилата около час и половина акция са 16 торби с боклук. Ето какво сподели за идеята едно от децата -Георги Динков:

„Идеята ми дойде от едно клипче в Youtube с придизвикателство наречено #торбичкасбоклук.Идеята на предизвикателството е да се изчисти районът, в който живеем. Бързо се организирахме с приятелите ми Нели Тачева, Петко Богоев, Христо Граматиков, Патрисия Рупова,Неделин Богоев и Ивомир Стоянов и изчистихме целия район, в който живеем – ж.к.„Оптикоелектрон“2. 

Събрахме 16 торби с всякакъв боклук от найлонови пликчета до стари строителни материали, които бяха оставени там, а с времето бяха закрити с земя.“ – разказа Георги пред репортер на ПИА.
Той уточни, че това няма да е последната акция и призова жителите на града – малки и големи да последват примера на седемте деца и на 15 септември заедно да изчистим нашият град.