Начало Общество Децата от “Дъга” на екскурзия до конната база в село Житница

Децата от “Дъга” на екскурзия до конната база в село Житница

15
0
СПОДЕЛИ
Реклама

61

На 27 юни 2014 година Дневен център за деца с увреждания “Дъга” в Панагюрище е провел поредната инициатива в посока правилно и пълноценно развитие на децата. Екипът,децата, част от родителите им и приятели от БМЧК посетили конна база „Тракиец“ в село Житница с цел хипотерапия.

Част от децата от Дневния център, подпомагани и мотивирани от опитните жокеи, с желание се включили в предлаганата от конната база услуга. По време на екскурзията всички истински се забавлявали, а положителните емоции били видимо изразени върху детските личица.

Проведената хипотерапия се осъществила със събраните средства от Благотворителен мартенски базар`2014 на Дневен център за деца с увреждания “Дъга” и с активното участие и съдействие на БЧК и БМЧК, град Панагюрище.

Хипотерапията е лечение с помощта на кон. Идва от гръцката дума „хипос“, която означава „кон“. Не е изненада, че тя е колкото ефективна, толкова и популярна. Много хора нуждаещи се от специален вид рехабилитация се обръщат към хипотерапията.   Положетелните ефекти от движението на коня могат да бъдат видни в двигаделната координация, мускулният тонус, изправяне на стойката, гъвкавост и сила. С други думи, ефектът на движението на коня върху пациента внася подобрения във функциите на тялото му като цяло.