Начало Новини от вас От EVN отказват обезщетение на хората, чиито уреди изгоряха след прекъсването на...

От EVN отказват обезщетение на хората, чиито уреди изгоряха след прекъсването на кабел

СПОДЕЛИ

10529678_4352375425111_916352653_nОт EVN са изпратили писма до панагюрци, чиито уреди изгоряха при авария на 2 юни. От компанията заявяват, че тъй като аварията не е по тяхна вина, съответно няма как да изплатят обезщетения.Припомняме, че багер, работещ по В и К проекта, закачи трифазен кабел. Резултатът – десетки семейства с изгорели телевизори, печки и прочие електроуреди. Ден след аварията от EVN призоваха потърпевшите да подават жалби в панагюрския клон на компанията. Представители на застрахователна фирма в продължение на няколко дни обикаляха по домовете и описваха щетите, като основната цел на това „упражнение“ беше хората да получат някакво обезщетение. Месец по-късно, част от потърпевшите са получили писма от които им става ясно, че най-вероятно ще пият по една студена вода…

„Защо само ни разиграват? Може би трябваше направо да се заведе колективен иск срещу фирмата – изпълнител, защото е ясно, че пакостта е по нейна вина“ – коментира пред ПИА панагюрец, който заради аварията се е простил с телевизора си. „Изобщо не вярвам, че дори и да тръгнем да си търсим правата по съдебен път, нещо ще се получи. В тази държава обикновеният, малкият човечец не е защитен по никакъв начин. Ето, скъсаха кабел, изгоря ми телевизора и никой не е виновен! А аз работя за 400 лева, ама какво да правя – бръкнах във фонда „бели пари за черни дни“, дето го пазя за предстояща операция, че може ли да седиш без връзка със света?“  – с огорчение коментира мъжът.

ПИА ще потърси за коментар по темата представител на фирмата-изпълнител на „В и К“ проекта и ще продължи да слуди развитието на случая.