Начало Общество Детският лагер на Панагюрскии колонии в очакване на своите лагеруващи

Детският лагер на Панагюрскии колонии в очакване на своите лагеруващи

14
0
СПОДЕЛИ
restorant

456513

С различна насоченост и разнообразна тематичност ще бъдат лагерните смени в „Детския лагер“ на Панагюрски колонии тази година. Децата, които желаят да лагеруват там могат съвсем свободно да изберат в коя смяна да се включат. Както вече ви информирахме лагерните смени ще бъдат четири. По 50 деца ще бъдат записани във всяка смяна с продължителност от 10 дни, и за която вече са определени и основните ръководители.

Първа смяна започва от 7 юли и ще продължи до 17 юли. Началник на смяната е Иван Иванов – преподавател в начален курс на обучение в СОУ „Нешо Бончев“. Предвидените тематични занимания за тази смяна са „Растем весели, щастливи“ и „От гората си вземи, но чиста я пази“. Предвидени са динамични игри, забавления с музика и танци, творчески дейности и обучение в развитие на човешки ценности – взаимопомощ, поемане на отговорност за себе си и за останалите, приемане на предизвикателствата в живота с усмивка, дружелюбност, себеуважение. Включени са още разходки и походи с образователна цел, занимателна игра “Опознай природата, за да я обикнеш”, работа с природни материали “С даровете на природата сътвори красота” и ревю за най-оригинален костюм от природни материали “Хайде на бал!”. Децата ще се отдадат на весели забавления “Косата разроши и най-щурата прическа направи!”, “Хайде на купон”, “Талантът свой ти покажи, че си по-, по-, най- докажи!”, “Песни весели се извисяват, в “Гласа на лагера се изявяват”!”, “И още разни са нещата на поляната в гората!”.

Втората лагерна смяна, която ще бъде в периода 21–31 юли 2014 година е с наименование “Арт творилница”, с началник г-жа Ваня Тодева, преподавател по история и география в Основно училище “Двайсти април”. Програмата включва обучителни модули, занимания в творчески ателиета, танцов мастер клас по народни танци, много игри на открито и вечери край лагерния огън. За лагерниците ще бъдат отворени две творчески ателиета: HANDMADE – ръчно изработване на украса, картички, подаръци и аксесоарис различни техники (декупаж, квилинг, полимерна глина и други); ТРАШ АРТ – изкуство от отпадъци. 

Третата смяна в общинската база „Детски лагер” в село Панагюрски колонии ще се проведе от 4 до 14 август 2014 година. Началник смяна ще бъде г-жа Стефка Цветанкова – учител по физическо възпитание и спорт в Основно училище “Марин Дринов”. Мотото е “Спорт сред природата – Лятна магия в Средна гора”. Тематични занимания са обединени от идеята, че спортът е на всякъде – в лагера, в гората, на игрището. Още в първия ден от престоя си децата ще трябва да изготвят “Емоционална карта” с очакванията си от предстоящите десет лагерни дни. В програмата си г-жа Цветанкова е включила ежедневен сутрешен джогинг, туристически походи и разходки, баскетболен и футболен турнир, състезателни игри “Бързи, смели, сръчни” и “Народна топка”, туристическо ориентиране в различни местности, нощен поход с фенери и още много други забавления. Всяка от вечерите ще бъде тематична – на запознаването, на българския фолклор, на горския цар, на творческия нюх, на приказката с продължение. В някои от вечерите ще се проведат пижамено парти, дискотека и маскен бал.

Четвъртата смяна, от 18 до 28 август, ще бъде тренировъчен лагер за спортните клубове от общината.