Начало Култура Писателките Мина Кръстева и Милка Иванова ще гостуват утре в Панагюрище

Писателките Мина Кръстева и Милка Иванова ще гостуват утре в Панагюрище

75
0
СПОДЕЛИ
restorant

Писателките Мина Кръстева и Милка Иванова ще се срещнат със свои почитатели и приятели. Събитието ще се състои утре. Мястото е Градска библиотека „Стоян Дринов“, а часът – 17:30.

mina_1
Мина Кръстева е типичен представител на зодия Близнаци, една душа с два противоположни полюса, пише в сайта на Дружеството на българските писатели в Бургас.
Израства под магическото въздействие на легендите и красотата на Бакаджиците, но остава завинаги влюбена в морето.
Завършва икономика в Икономически университет – Варна, но специализира редакторска и издателска дейност във ВТУ”Св.Св.Кирил и Методий”.
Работи с цифри и проценти, но не пропуща възможността да реди дума след дума.
През 1998г. издава първата си книга за деца „Вълнуваща история за верни приятелства, опасни предателства и още по-опасни предизвикателства”.
Следват книгите: „Спомен с море”- поезия,1999г.; „Антистрес” –  сатира, 2004г.; „Слънце в косите” – поезия и проза, 2008г.; както и електронната книга “В ъгъла на кафене “Реалити”“, която предстои да излезе и в книжен вариант, финансирана от Община Бургас.
Нейни произведения са превеждани на руски и  турски и са включени в сборниците „Ако нямаш мечти…”, “Хороша страна Болгария” и “Sicak taslar”.
Публикувала е  в литературния вестник „Другата аудитория”, в алманах „Тракийска лира”, в литературните списания „ Жажда” , „Kardes kalemler”- Анкара, както и във вестниците “Бургас днес и утре”, “Делник”,”Тракиец” и др.
DIGITAL CAMERA

Милка Иванова е родена в Бургас. Завършила е ТИХ “Николай Зелински” и журналистика в БСУ. Работи в РЕКИЦ “Читалища” – Бургас.

Първият сборник разкази “Черна кръв” издава през 2001 г. Книгата е номинирана за “Пегас” на Литературен преглед Бургас 2001 г. Получава наградата  на вестник Български писател за дебютна книга.

Вторият сборник разкази “Пътят на мравките” издава през 2005 г.