Начало Общество ДГ „Пролет” отбеляза с тържествен концерт 55-годишен юбилей

ДГ „Пролет” отбеляза с тържествен концерт 55-годишен юбилей

СПОДЕЛИ

С песни, танци, артистични изпълнения, букет от емоции и много усмивки премина празничният концерт „Пролетна феерия”, посветен на 55-годишнината от създаването на детска градина „Пролет” в Панагюрище. Светлият юбилей беше отбелязан на 6 юни в голямата зала на Театър Дом-паметник. В празничната програма се изявиха малките таланти от детското заведение, както и бивши възпитаници на детската градина.

Сред официалните гости на тържеството беше кметът на община Панагюрище Никола Белишки. Градоначалникът сърдечно поздрави от сцената директора на детска градина „Пролет“ г-жа Марияна Илиева и екипа от учители и възпитатели, които работят в заведението. Със специално обръщение към децата кметът им пожела да бъдат здрави, да мечтаят и да продължават да творят, като превръщат всеки ден в празник.

За рождения си ден детска градина „Пролет“ получи от Община Панагюрище подарък.

А както подобава на рожден ден, имаше и голяма торта, фойерверки и балони.

Приятелство, Радост, Обич, Личност, Етичност, Толерантност – това са засекретените в наименованието “ПРОЛЕТ” ценности, които изповядват учители и родители на децата в детското заведение.

ДГ „Пролет“ е построена през 1964 година. През 1997 година е включена към веригата детски заведения, които работят по програмата „Стъпка по стъпка“. Тази програма е разработена в университета Джорджтаун във Вашингтон и има за цел да подготвя децата за предизвикателствата на настоящето и бъдещето.