Начало Общество Дима Попова: Аз съм безпартийна и никога не съм се замесвала в...

Дима Попова: Аз съм безпартийна и никога не съм се замесвала в гнусни дела на партии

41
0
СПОДЕЛИ

Сърцатата панагюрка и собственикът на „Мебели Кеков“ закараха в Мизия специално направени за пострадалите мебели

dima1Дима Попова се завърна от поредното си пътуване до възстановяващата се след тежкото наводнение през лятото Мизия. Този път част от пратката бяха красиви и функционални мебели – изработени и закарани до Мизия собственика на “ Мебели Кеков“ панагюрецът Георги Кеков. За благодарност той получи специална торта, направена от Десислава Митова. Във фейсбук страницата Панагюрище и мисия възможна “ Деца помагат на деца“. Дима Попова разказва за последното пътуване, което, за жалост, е било съпроводено с куп перипетии.

mebeli-kekov2Това пътуване няма да забравя. Пристигнахме в 11 часа в центъра на града. Лично започнах да звъня от списъка на хората и тълпа започна да се събира.Извадихме всичко и хората започнаха да си избират различни вещи и дрехи.В това време сред тълпата се появи една жена която ми зададе въпроса “ Искам да знам, защо общината не знае за това дарение? “ Започна да вика, че който е гласувал за ГЕРБ ще получи дарения.Естествено беше изпратена от общината и кмета да провери какво се случва.Не се сдържах и я нападнах с думи като повиших тон. Тук искам да изясня нещо. Аз съм човек който е на ръба на силите си вече. Безпартийна, безцветна, и никога не съм се замесвала в гнусни дела на партии и мизерни човечета.Имам една цел. Да си свърша работата до край. Лично да дойда от 300 км. и да достигна до нуждаещите се. Да видя с очите си и да предам на моите съграждани болката и нуждите на хората.Да защитя доверието което всички са ми гласували.След като жената се оттегли от тълпата каквото успяхме раздадохме и тръгнахме по адреси да транспортираме мебелите.  След това Десислава Митова ни приюти в дома си. Стопли ни и ни нахрани.Благодаря Деси и се радвам, че те познавам.“ – разказва Дима.

На отбивката за Ботевград се счупил камионът. „Няма съединител, няма скорости. Останахме си там и по никакъв начин не можем да тръгнем. На 150 км от Панагюрище в студа. Свързахме се с фирма от гр. Панагюрище която да ни издърпа срещу скромната сума от 190 лв. 4 часа чакахме да ни намерят и след като потеглихме, още 4 часа пътувахме. За капак на това ни спряха полицаи. Бяхме нарушили закона като аз нямам право да се возя в дърпаното превозно средство.Друг вариант нямаше освен да ме возят в открития камион който ни дърпаше. Разказах на полицаите от къде пътуваме и какво се е случило.В името на добрата кауза ни пуснаха без да ни напишат акт и ни пожелаха лек път.В 1.30 през нощта си бях в къщи.Измръзнали, изморени и изтощени.За шофьора беше мъка истинска.Не знам дали знаете колко трудно се дърпа камион който изгуби и спирачки.Един път не измънка, не съжали че е тръгнал, не каза и дума.Щастливка съм, че имам такъв приятел. Същият този човек – Георги Кеков,  изработи красиви мебели които дари на нуждаещи се хора. Днес съм болна, изтощена и неадекватна.Не ме интересуват клюките на хората.Обичам тези които ме прегръщаха, благодариха и им обещавам, че ще продължа да бъда с тях.Днес просто презареждам батериите.Справихме се и този път.Благодаря на всички дарители, на всички които ме подкрепят в тази кауза.“ – завършва разказа си Дима Попова. 

Като реакция на неприятната случка и несправедливо отправените обвинения, във фейсбук страницата ФОРУМ-МИЗИЯ жителката на Мизия Ирена Петрова пише:

Приятели,
нека да се знае:
вчера едни добри хора дойдоха с поредните събрани дарения в Мизия и днес отново тръгнаха спекулации…Мислех,че някои персони са поумнели,ама явно не са…И до кога,бе уважаеми,ще обиждаме дарителите и ще се занимаваме с клюки.От къде на къде ще ходят пратеници от Общината да питат дарителите защо „не са взели разрешение да раздават дарения“ и да дават отчети там…Тези хора са събрали вещи,намерили са пари за транспорт и са дошли тук да решат проблемите на някой ,и вместо да срещнат подкрепа от местната власт,те отново са охулени…КОГА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ,ЧЕ ПРЕД ДАРИТЕЛ СЕ СТОИ С РЕСПЕКТ И БЛАГОДАРНОСТ,А НЕ С ФАЛШИВИ ПРЕТЕНЦИИ!!!И стига с тази тъпа опашата лъжа „раздавали са през нощта“…Дори и най-калпавите стратези си сменят от време на време опорните точки.И ако хората са дошли от стотици километри и трябва да се върнат обратно на още толкова – ами ще раздават до когато трябва,така че всичко да стигне до пострадалите семейства!Разберете,че не всичко ще дирижирате вие – има места,където не може да сложите ръка…И слава Богу,че е така! И слава Богу,че има такива силни и добри хора,които въпреки всичко продължават да помагат! Идват от собствено име,със собствени средства – не ги забърквайте с партии,коалиции и какво ли още не…Просто приемете,че на този свят има и ХОРА!!!