Начало Общество Дима Попова поде коледна благотворителна кампания, насочена към възрастните и самотни пенсионери

Дима Попова поде коледна благотворителна кампания, насочена към възрастните и самотни пенсионери

18
0
СПОДЕЛИ

Панагюрката организира Ден в подкрепа на българския пенсионер – 21 декември

pensioneri-vecherq

Дима Попова, добре позната на панагюрци с организираните от нея кампании в помощ на пострадалите от наводненията, поде нова инициатива в навечерието на коледните празници. Каузата Бъди Човек – Подари Коледна вечеря на пенсионер в нужда в гр. Панагюрище  вече набира скорост във facebook. Там Дима е написала:

“ Доказахме много пъти, че няма невъзможни неща. Разказвам ви с нетърпение как с тази кауза всеки може лично да помогне на съсед, приятел, да направи щастлив един възрастен човек. Организираме ден в подкрепа на българските пенсионери, демонстрация на уважение и съпричастност към тежката им съдба.
Организира се ден, в който да се ДАРИ топла и вкусна вечеря или просто от сърце да се напазаруват и дарят най-необходимите продукти за един възрастен човек в нужда.Ще направим нашата изненада на 21.12.2014 за онези възрастни хора – пенсионери, останали сами в най – светите коледни и новогодишни празници. Можем дори да организираме една хубава коледна вечеря за всички. Заедно да хапнем и да се повеселим. Има ден на майката, ден на бащата, ден на бабата. Нека този ден бъде ден на пенсионера. Да ги попитаме „Как сте? Как живеете ?“

Дима споделя, че още в самото начало на кампанията много хора са й писали и обаждали с желание да се включат. В тази връзка тя информира, че днес, 13.11.2014 г., ще постави кутия в офиса си на ул. Георги Бенковски 24 , срещу сградата на бившата Стопанска Банка.

„Всеки може да се включи с каквото може, пари, хранителни продукти без каквито и да е ограничения.Ще започна да правя списък на социално слабите пенсионери или самотни такива.Има няколко канала по които ще ги търся.Всеки може да подава информация за свои близки съседи или просто случаен човек на улицата ,пред пощата.Днес минавайки пред пощата срещнах такива възрастни хора и поговорих с тях.Ще направя няколко плаката които да разлепим на обществени места.Ако някой иска срещи, за да обменим информация и идеи офиса ми е на разположение от 10 до 18 часа всеки работен ден.Ще качвам постоянно информация, отчет, списъци и снимки за да обобщаваме до къде сме стигнали.Всеки който иска да помага да ми се обади или да дойде при мен за да се организираме“

За повече информация – тел 0897019112.