Начало Общество Ученическият батальон на подполковник Неделев ще демонстрира уменията си по справяне с...

Ученическият батальон на подполковник Неделев ще демонстрира уменията си по справяне с бедствени и аварийни ситуации

53
0
СПОДЕЛИ

Според ръководителя на батальона подполковник Михаил Неделев, учениците проявяват голям интерес към този вид знания и умения

batalion

Ученическият батальон „Васил Левски“ в Стрелча ще демонстрира уменията си по справяне с бедствени и аварийни ситуации. Възпитаниците на подполковник Михаил Неделев ще покажат как е правилно  да се гаси пожар, как трябва да се изнасят ранени  и каква първа долекарска помощ може да им бъде оказана.

В кабинета на батальона ще бъде демонстрирана военно-приложна подготовка. Според подполковник Неделев, учениците имат голям интерес към този вид знания, а благодарение на дългогодишната работа, много от тях имат чудесни военни умения, особено по-големите.

Съвместни занятия с командоси и огнеборци. Обучение за действия при бедствия, аварии и катастрофи. Такава е представата за Специализирания ученически батальон „Васил Левски” от град Стрелча. От 1976 г. досега негов командир е подполковникът от резерва Михаил Неделев.
През тези години ученическото формирование преминава през редица етапи. Възниква в резултат на идеята за създаването на специализирани отряди „Млади приятели на Българската армия и МВР” и носенето на почетен караул на пост №1 на мемориалния комплекс „Априлци” в град Панагюрище. Преди няколко години пък започна традиция за формирането на клубове „Приятели на армията”.
Специализиран ученически батальон „Васил Левски” се състои от три специализирани отряда. Първият е „Млад командос”, който играе ролята и на „Млад спасител”. Вторият отряд е „Млад огнеборец”, а третият, основно от момичета, е „Млад санитар”.
Батальонът е създаден през 1976 г., когато Неделев е бил назначен за комендант на пост №1 в Панагюрище. Формированието прекъсва дейността си за няколко години и е възстановено през 1996 г. Батальонът е съдебно регистриран през 2000 г. и има свой устав и своя клетва. batalion2