Начало Интервюта Димитър Цоцорков пред БНТ: Залата в Панагюрище е въплъщение на мечтата на...

Димитър Цоцорков пред БНТ: Залата в Панагюрище е въплъщение на мечтата на моя баща

СПОДЕЛИ

След церемонията по oткрването в Панагюрище, председателят на Управителния съвет на генералния спонсор на Asarel Bulgaria Open Димитър Цоцорков, връчи плакети и парични премии на талантливите български тенисисти при жените и мъжете – Мария Йовкова и Стефан Тодоров.

Пожелавам огромни успехи на Мария и Стефан в бъдещи турнири тук, като ще бъдем щастливи да приемем отново тези млади и талантливи състезатели. Така също им пожелавам успех и по света, за да прославят името на България като едни достойни българи„, каза той.

Много съм горд от това, което се прави в тази прекрасна зала. Разбира се, аз съм и малко тъжен, тъй като моят баща нямаше възможност за първи път от откриването на състезанието преди три години да присъства тук. За нашия баща спортът и здравето бяха най-високо в неговата ценностна система. Той учеше нас на подобни ценности – упоритост, последователност, трудолюбие“, добави Цоцорков, чийто баща Лъчезар почина по-рано през годината.

Тази прекрасна зала, в която е събран световният елит, е въплъщение на неговата мечта. Но това е само върхът на айсберга. Защото със спонсортвото на „Асарел-Медет“ и неговото лично спонсорство в Панагюрище има над 20 спортни клуба и над 700 деца. Това е доказателство и гаранция за успешното възпитание във високата ценностна система на тези млади хора, които от своя страна могат да възпитават своите деца. По този начин неговата мечта би могла да се реализира по най-добрия начин, за да има повече достойни българи“, завърши Димитър Цоцорков.