Начало Спорт Димитрий Овчаров е шампионът при мъжете в третото издание на Asarel Bulgaria...

Димитрий Овчаров е шампионът при мъжете в третото издание на Asarel Bulgaria Open (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

Касуми Ишикава за втори път спечели титлата при жените в турнира. Още по-добър турнир до година обеща Иван Александров, председател на Сдружение „Асарел България Оупън“

Димитрий Овчаров е шампионът при мъжете в тазгодишното издание на междуародния турнир по тенис на маса Seamaster 2017 ITTF World Tour – Asarel Bulgaria Open. Четвъртият в света очаквано надделя над претендентът Кента Мацудайра от Япония в ожесточена битка, завършила с 4-1 гейма. Мацудайра, (15-и в Световната ранглиста), започна мача с хъс и самочувствие и успя да вземе първия гейм, но превъзходството на Овчаров беше очевидно.

С финала при мъжете приключи и Откритото първенство на България по тенис на маса, с награден фонд от $130 000 и 175 участници от 28 страни.

При жените за втори път в кариерата си шампион на турнира стана Касуми Ишикава. Японката категорично преодоля сънародничката си Мима Ито с 4-0 гейма (12-10,11-4,11-6,11-5). По рано днес двете претендентки за титлата при жените Ишикава и Ито спечелиха турнира за двойки за жени. За по-малко от 50 мин. те надделяха над съперничките си Джорджина Пота (Унгария)/Матилда Екхолм (Швеция) с 3-1 гейма (6-11,11-8,11-9,11-5). Макар че Европейският тандем взе убедително първия гейм, японките бяха безапелационни и спечелиха следващите три поредни гейма. Публиката в зала Арена Асарел аплодира ожесточения, но красив друбой между дамите. Шампионките обаче нямаха време да отпразнуват победата си, защото веднага след финала на жени-двойки Ишикава и Ито се оттеглиха за да се подготвят за финалния мач в сингъл категорията.

Във финала на двойки за мъже Джин Уеда и Махару Йошимура от Япония извоюваха титлата срещу Соумаджит Гош/Сатиан Гнанасекаран от Индия. Изходът бе решен в 5 напрегнати гейма като в решителния пети гейм японците спечелиха с 11:5 (11-13,11-7,11-4,6-11,11-5)

Шампионите в сингъл категориите получиха чек за $16 000 от наградния фонд и 250 точки за класиране в ранглистата, а подгласниците им – $ 7,800 и 125 точки. Шампионите в турнира на двойки си тръгват от Панагюрище с чек от 5000 и по 100 точки за световната ранглиста.

Призовете бяха връчени на церемония след края на състезанието.

Благодаря на състезателите, на организаторите, на публиката и спонсорите. Турнирът догодина ще бъде още по-силен“, заяви председателят на Сдружението „Асарел България Оупън“ Иван Александров.

Своите впечатления от турнира изрази и Стефан Китов.

След церемонията се проведе и томбола. На публиката бяха раздадени тениски, чаши, комплекти хилки за тенис на маса, както и 2 смартфона Samsung Galaxy.

СНИМКИ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА