Начало Спорт ОВЧАРОВ СРЕЩА ЗА ОСМИ ПЪТ КЕНТАМАЦУДАЙРА В МАЧ ОТ СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО. СТАТИСТИКАТА...

ОВЧАРОВ СРЕЩА ЗА ОСМИ ПЪТ КЕНТАМАЦУДАЙРА В МАЧ ОТ СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО. СТАТИСТИКАТА ДО МОМЕНТА Е СЪКРУШИТЕЛНА В ПОЛЗА НА ГЕРМАНЕЦА

СПОДЕЛИ

Двубоят за първо място при мъже сингъл ще бъде между първите двама поставени в основната схема на турнира при мъжете – представителят на Германия Димитрий Овчаров и Кента Мацудайра от Япония. Големият финал е последна среща в програмата за деня и ще започне не преди 15:45 ч.

Същият сценарий ще се разиграе и при определянето на големия приз при жени сингъл, където ще наблюдаваме изцяло японски финал междуКасуми Ишикава и Мима Ито. Срещата е трета в програмата като се очаква да започне в 15:00ч.

Димитрий Овчаров и Кента Мацудаира са имали 7 срещи помежду си на световни първенства, като превес в тях има германецът с 6 победи. Въпреки това, единственото поражение, което е понесъл, ще остане като най-запомнящият се от всичките им мачове. На 17 декември 2006г. на полуфиналпри момчета сингъл – по време на световното първенство за младежи в Кайро, Димитрий Овчаров повежда на Кента Мацудаира с 3 на 2 гейма. В шестия гейм германецът е на прага на победата, водейки с 10-7, но Мацудайра спасява и трите поредни мачпойнта и впоследствие още един такъв, преди да спечели гейма с 15-13. Печели и решаващия гейм, за да си осигури участие на тогавашния финал.

От своя страна, финалистките при жени сингъл имат 3 срещи помежду си, като във всичките победител е Касуми Ишикава. През 2015г. Ишикава достига финала на откритото първенство на България и печели първото място срещу друга своя сънародничка Фукухара Аи. За Ишикава предстоящият мач ще бъде 11-ти финал от този ранг. Разбираемо за възрастта си, 17-годишната Мима Ито има далеч по-малко опит на това високо ниво но пък резултатите й са изключително впечатляващи с 3 победи от 4 финала.

Съпернички за победата на финала при жени сингъл, те са отбор в спора за титлата при жени на двойки. Там те се поставени под номер 4 и ще срещнат поставените на 2-ро място Матилда Екхолм от Швеция и Джорджина Пота от Унгария.

Финалният мач на мъже двойки ще бъде между Джин Уеда и Махару Йошимура от Япония, поставени под номер 1 в основната схема, и Сатхиян Гнанасекаран и Соумяит Гхош от Индия.