Начало Общество Димитрия Михалева и Кадри Демировски носители на престижна стипендия

Димитрия Михалева и Кадри Демировски носители на престижна стипендия

СПОДЕЛИ

cnst

През месец април 2016г. две деца от ЦНСТДМ “Павел Бобеков” изпратиха свои материали  за участие в Десетия Национален конкурс по проект „1000 стипендии”, предназначен за ученици от 6 до 11 клас в неравностойно положение.

Кадри Демировски участва за втори път в област литература с есе на тема „Има три фундаментални закона за щастлив живот: 1. Трябва да правиш нещо, 2. Трябва да обичаш някого и 3. Трябва да се надяваш на нещо.” (Джоузеф Адисън).

Тази година за първи път в проекта взе участие и Димитрия Михалева, в област изкуство – фотография. За целта тя подготви и изпрати есе на тема „Фотографът има необикновена професия: той намира нещо преди хората да успеят да го загубят”. (Франк Карсон), като представи и 10 свои оригинални снимки от последните години.

След преминат успешен първи етап от конкурса, Кадри Демировски и Димитрия Михалева се класираха за втори етап – интервю, които се проведоха през месец октомври.

На 02.11.2016г. бяха обявени крайните резултати от Национален конкурс „1000 стипендии”, като и двете деца са обявени за носители на основна стипендия на фондация „Комунитас” – парична награда в размер на 500 лева, кредит за книги на стойност 200 лева и право на достъп до виртуалната зона за стипендианти „Общество 1000с”

Доставчикът на услуга ЦНСТДМ „Павел Бобеков”, фондация „Социални практики в общността”, гр. Пазарджик  и  ръководството на Центъра, пожелават мнаго нови творчески успех  на Кадри и Димитрия в избраното от тях поприще в областите литуратурата и изкуство – фотографията.