Начало Общество Днес в Стрелча е Празникът на розата

Днес в Стрелча е Празникът на розата

84
0
СПОДЕЛИ

rozober

Празничен ще бъде и днешният ден за жителите и гостите на Стрелча. Градът отбелязва XIX-я Празник на розата и Първия празник на минералната вода и етерично-маслените култури. Тържествата днес са своеобразно продължение на честванията от вчерешния ден. Още три годишнини ще бъдат почетени и ще преминат под знака предвидените инициативи от вчера и днес. Това са: 170 години от светското образование в Стрелча, 70 години от създаването на СОУ „Кирил и Методий“ и 45 години от утвърждаването на Стрелча като град и национален курорт.

В 9:30 часа е било открите минифутболно игрище в Градския минерален плаж – Стрелча. От 10:15 часа при Минералната баня концерт ще изнесе Духов ловен оркестър от Австрия. В близкия до банята медицински център ще бъде представена лечебно-масажна демонстрация. Ще се проведе ритуална дегустация на минерална вода и представи информация за лечебните свойства на минералната вода и балнеолечението в Стрелча.

От 11:15 часа ще се извърши ритуалът „Розобер” в розовата градина. От 11:45 часа жители и гости ще посетят Старата розоварна.

От 16:15 часа ще е шествието на учениците и откриването на паметника „Св. Св. Кирил и Методий” в СОУ „Св.Св.Кирил и Методий”.

В 17:00 часа ще бъде открито възстановеното Килийно училище в храм „Св. Арангел. Михаил”.

Тържествата ще завършат с Шествие на младостта, красотата и цветята и Спектакъл на минералната вода на площад ”Дружба”, които ще стартират от 18:30 часа. От 19:30 часа свои приветствия ще поднесат официалните лица на празника. Концертът на Духовя гвардейски оркестър, Детската гайдарска школа от Калофер и Берковската духова музика ще бъде от 20:00 часа. След изпълненията на музикантите ще има празнична заря.