Начало Общество Доброволците от ДΠУ при  ОУ „Проф. Марин Дринов“ спечелиха областното състезание

Доброволците от ДΠУ при  ОУ „Проф. Марин Дринов“ спечелиха областното състезание

СПОДЕЛИ

В истински празник се превърна Второто Областно състезание „Детско полицейско управление” при ОДМВР-Пазарджик. 124 деца и техните ръководители от Детските полицейски управления в Пазарджик, Пещера, Септември, Велинград и Панагюрище посетиха Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР.

Там те се запознаха с етапите от обучението на всеки един полицай, посетиха стрелбищния комплекс и с видовете въоръжение и снаряжение, използвани от българската полиция. Заедно с по-големите бяха и 6-годишните малчугани от група „Буратино” при ОДЗ „Юрий Гагарин” в областния град. Те с интерес наблюдаваха демонстрацията на екипи от Зоналното жандармерийско управление в Пловдив, специално пристигнали за събитието в Пазарджик. Техники за лична защита, обезвреждане на опасен престъпник, задържане на група от лица – това бяха само част от елементите на действията на жандармеристите пред въодушевените ученици. Огромно въодушевление предизвика работата на служебните кучета и техните водачи.

Състезанието, което се проведе в Спортна зала „Васил Левски”, бе открито от директор на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев. Той изрази сърдечна благодарност към децата, техните преподаватели и директори на учебни заведения, на полицейските служители от отдел ”Охранителна полиция” и районните управления в региона за усилията и всеотдайността при изпълнение на дейностите от проекта.

Отборите от петте ДПУ в региона демонстрираха усвоените знания и умения в четири различни състезателни елементи: детска полицейска лична защита, оказване на първа долекарска помощ, теоретична игра и състезателна игра по безопасност на движението по пътищата. Всеки етап бе оценяван от компетентно жури. След оспорвана надпревара и с проява на много знания и умения първото място беше завоювано от доброволците от Детското полицейско управление при  ОУ „Проф. Марин Дринов“ Панагюрище.