Начало Местна власт Долна махала и ЖК „Оптикоелектрон“: Никой досега не е правил повече за...

Долна махала и ЖК „Оптикоелектрон“: Никой досега не е правил повече за общината

СПОДЕЛИ


DSCF4161Досега никой екип не е направил повече за града и общината.
Това бе общото мнение на жителите на Долна махала и ЖК „Оптикоелектрон“, които се срещнаха вчера с кандидата за кмет на общината Никола Белишки и кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ. Жителите на двата квартала поздравиха кандидатът за кмет за ясно заявената патриотична позиция по въпроса за турското робство и бързата и адекватна реакция на провокациите на ДПС. 

Избраният за най-добър общински кмет за изминалия мандат кандидат заяви, че в момента общината е сред първите пет в България по финансова стабилност. Освен това е първа в областта и девета в България по реализирани европроекти. Той развенча за пореден път „митовете“ на БСП, че е изпълнил техни проекти, като отбеляза, че „водният цикъл“ и „депото“ са подписани в края на 2012 година. Ако имаше готови проекти, щяхме да подпишем две години по-рано, изтъкна Белишки. Той заяви, че общината е спечелила ново финансиране за 15 милиона лева, с които ще се облагородят междублоковите пространства, ще се реновират обществени сгради, като започнатото масирано модернизирано на града ще продължи със същото темпо. На въпрос за миришещата канализация той отговори, че дейностите по „водния цикъл“ са реализирани по всички български и европейски стандарти. Проблемът идва от това, че битовите и дъждовни води се събират в канализационната система. Тъй като мръсната вода не се излива на пет места в Луда Яна, както беше досега, миризмата излиза през шахтите, обясни Белишки.

От своя страна водачът на листата на ГЕРБ Галина Матанова отбеляза, че през последните четири години е постигнат значителен ръст в абсолютно всички обществени сфери. Основен приоритет ни е грижата за младите и неслучайно Панагюрище бе обявен за Град на младостта в анкета на „Дарик“ и „24 часа“, отбеляза тя. В тази връзка Матанова посочи, че Панагюрище е пионер във въвеждането на дуалното обучение, а се очаква през следващия мандат тук да се разкрие и филиал на Минно геоложкия университет „Свети Иван Рилски“. Реновирани са всички детски градини в общината, първенци сме в сферата на социалните услуги, изградихме нови спортни площадки в училищата. През следващия мандат ще продължим със същото темпо, защото ние сме единствените, които имат Програма за управление и знаем как да я изпълним, заяви водачът на листата.

Екипът отговори и на въпросите за строежа на язовир „Луда Яна“, като кандидат кметът съобщи, че същинските дейности ще започнат през пролетта на 2016 година.

И в двата квартала кандидатите бяха посрещната с цветя и здравец и заявиха, че ще гласуват с №2 в бюлетината на предстоящите избори.

От своя страна екипът на ГЕРБ покани привържениците си на официалното представяне в Театър дом-паметника, което ще се състои на 21 октомври от 18.00 часа. Кандидатите ще бъдат подкрепени по пътя си към осмата поредна победа от легендарната рок група „Сигнал“. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!DSCF4147