Начало Избори 2015 Кампанията на Реформаторския блок в община Панагюрище получава силна подкрепа

Кампанията на Реформаторския блок в община Панагюрище получава силна подкрепа

СПОДЕЛИ

Явяваме се на изборите, за да спечелим и да управляваме тази община ! Не сме и няма да бъдем маша в ръцете на никого!“ – това заяви Пламен Търкаланов, кандидатът за кмет на община Панагюрище, на среща с жителите на с. Баня на 15.октомври.  – „Събрали сме много силен екип от хора с опит и авторитет, както и млади хора с активна гражданска позиция. Хора, които не се страхуват да защитават мнението си. Всякакви слухове, че обслужваме една или друга политическа сила, са неверни и са резултат на факта, че нашата кампания набира сила и събира все повече привърженици.“

Selo Banya

Срещата там премина по-скоро като дискусия. Нистор Хаинов, когото банци наричат просто „Учителят“, с характерната си емоционалност обясни защо е на тази среща и защо подкрепя този екип: „Тук партийността е на заден план. Няма ги до болка познатите партийни игри и кавги. Няма противоборство и гонене на лични интереси. Тук се чувствам сред приятели. Искам в Панагюрище да се завърне демокрацията и човешкото отношение в политиката!“

Това беше поредната среща на Пламен Търкаланов и кандидатите за съветници от листата на Реформаторския блок с хората от различните населени места общината.

През изминалата седмица такива срещи бяха проведени в селата Поибрене, Бъта, Панагюрски колонии, Оборище и Баня.

Знаем как се пишат, как се печелят и как се управляват проекти!“ – заяви Пламен Търкаланов на срещата в с.Оборище, където темата за начина на изпълнение на общинските проекти през изминалия мандат бе на дневен ред след въпросите от залата. Пламен Търкаланов е ръководител на редица проекти, изпълнявани в дружеството, където той е главен счетоводител. Немалък опит има и целият екип, който поставя качеството на изпълнение и контрола като определящи за успеха и смисъла на всеки проект.

На срещата в с.Оборище беше представен и кандидатът за кмет на селото от Реформаторския блок – Николай Дишков.

Не искам повече! Искам всичко за Поибрене“ – под това мото премина срещата в с.Поибрене, където Реформаторският блок издига и свой кандидат за кмет – Лучко Дишков. Срещата, продължила близо 3 часа, беше наситена с много емоции, с много дискусии и въпроси, с много надежда за бъдещето. Салонът на читалището в Поибрене се оказа малък, за да побере всички, дошли да чуят програмата и намеренията на  Лучко Дишков, на кандидата за общински кмет Пламен Търкаланов и кандидатите за съветници.

Selo Poibrene

Ще дам по-големи правомощия на кметовете на населени места. Кметовете на кметства също са избрани мажоритарно, така както и кметът на общината.“  – заяви кандидатът за кмет Пламен Търкаланов на среща с жителите на с.Панагюрски колонии.

Кандидатът за кмет на кметство Панагюрски колонии инж. Марио Мънков сподели пред жителите на селото своите идеи за подобряване на условията на живот в селото.

Panagyurski kolonii

Нов стил на управление на общината, основан на уважението и зачитане на достойнството на всеки един гражданин обеща пред жителите на с.Бъта Пламен Търкаланов.  

„Гласувайте преференциално за кандидата от с.Бъта, за да имате свой представител в Общинския съвет! На тези избори гласоподавателите ще подредят листите чрез своя глас!“ – с този призив към жителите на с.Бъта се обърна Ясен Христов, председател на предизборния щаб на Реформаторския блок. основано на уважение и зачитане на достойнството на всеки

Въпросите, поставяни на срещите в населените места до голяма степен касаят едни и същи проблеми –  лоша инфрастуктура, проблеми с водоснабдяването, липса на условия за качествено здравеопазване, малък бюджет и недостатъчно правомощия на кметовете на селата. Като цяло жителите на селата се чувстват изолирани и смятат, че вниманието и средствата са насочени единствено към общинския център.

Срещи през тази седмица кандидатът за кмет Пламен Търкаланов и кандидатите за общински съветници проведоха и в Панагюрище – със Сдружението на предприемачите, с Дружеството на хората с увреждания, с Дружеството на диабетиците, с жители от различните квартали.

Тук въпросите касаят основно качеството на изпълнение на проектите, липсата на контрол, изоставените квартали и междублокови пространства, за трудния достъп до приемните на кмета на общината. Няма среща, на която да не е поставен въпросът за миризмата на канализация в целия град и за некачествено подредените павета по тротоарите на ул.Райна Княгиня.

„Не мога да приема, че може с лека ръка да се харчат милиони без строг контрол и гаранция за качествено изпълнение. Няма европейски пари, държавни пари, общински пари – всичко това са нашите пари. Парите на данъкоплатците.“ – това заяви неведнъж кандидатът за кмет Пламен Търкаланов, който поставя контролът в общината като един от основните си приоритети – контрол за спазването на общинските наредби за чистотата, за обществения ред и имущество, за отглеждането на селскостопански животни, контрол при изпълнението на проекти и обекти от капиталовата програма.

Следващата седмица предстоят множество срещи в гр. Панагюрище, както и в селата Попинци и Елшица. Реформаторският блок ще закрие кампанията си на 23.10.2015 /петък/ от 17.30 ч.  в читалище „Виделина“.