Начало Местна власт Домакинствата в Стрелча с нови цветни кофи за разделно събиране

Домакинствата в Стрелча с нови цветни кофи за разделно събиране

СПОДЕЛИ
Нови цветни пластмасови кофи за разделно събиране на отпадъци са закупени за домакинствата в град Стрелча.
Съдовете са общинска собственост и са в резултат от последователната екологична политика, която общината решително провежда, през последните две години. Те са предназначени за разделно събиране на пластмасови, метални и хартиени опаковки в жълтите на цвят кофи и за стъклени опаковки – в зелените, с вместимост 120 л.
Новите съдове са предоставени на живущите на ул. „Геро Грозев“, ул. „Полковник Тимирязев“, ул. „Надежда“, ул. „Андрей Золотухин“, ул. „Стара планина“, ул. „Петра Войвода“, част от улиците: „Енчо Фингаров“, „Стрелец“, Димитър Благоев“ и „Витоша“. До момента живущите на тези улици събираха разделно отпадъците само в два комплекта трицветни контейнери предоставени от ЕКОПАК, които ще бъдат преместени на бул. „България“ /на кръстовището с ул. „20-ти април“/ и на ул. „Трети март“/ в близост до детската площадка/.
Кметът на общината инж. Георги Павлов коментира, че „по-големият брой съдове и съответно, близостта им до домовете, улеснява и същевременно стимулира инициативата на гражданите да събират разделно отпадъците. По този начин ще бъде намалено общото количество битов отпадък депониран на Регионалното депо в Панагюрище и спестените средства ще бъдат вложени в закупуването на нови съдове и оборудване“.
Поетапно с нови съдове ще бъдат оборудвани всички квартали на града и кметствата. Общо за две години са осигурени съдове за 200 домакинства. В следващите месеци на тази година предстои подмяна на старите контейнери тип „Бобър“ с нови контейнери тип „Ракла“ 1100 л. и поставяне на точки за разделно събиране в четирите населени места в общината.
Източник: strelcha.bg