Начало Интервюта Donna: „Работя по две нови парчета. Те са различни от това, което...

Donna: „Работя по две нови парчета. Те са различни от това, което съм представяла до момента“

25
0
СПОДЕЛИ

Панагюрката Donna е една от младите надежди на родната музикална сцена. Неотдавна изпълнителката представи новото си парче „Огън“. Ето какво заяви за Secret.bg R&B тя.

donna

-Как се роди идеята за „Огън“?

-Роди се много спонтанно. Работих с музикалния продуцент Slav. Когато проекта беше готов решихме, че има нужда от мъжко присъствие и се спряхме на АLeх P, който се зарадва на предложението. За щастие парчето се слуша много.

-Как се работи с Alex P?

-В интерес на истината е много приятно. Работният процес протече много леко и бързо, той е голям професионалист.

-Защо „Огън“?

-Защото парчето е много огнено. Видеото е съпроводено с много огън и пламъци, сюжетът също е огнен. Разказва се за една изпепеляваща любов. Решихме, че това е името, което обобщава целия проект.

-Свързана ли е с теб тази изпепеляваща любов?

-Аз изпитвам любов към много хора. Любовта може да се изрази по различни начини – към семейство, приятели, любим човек. Ние, артистите, трябва да влизаме в образ и да накараме хората да повярват, че изпитваме това, за което пеем. До голяма степен изразих себе си в песента.

-Защо не избра да се развиваш в попфолк жанра?

-Истината е, че никога не съм разделяла музиката на стилове. Всеки жанр носи своя чар. Реших да се занимавам с R&B, защото тази музика ми е най на сърце. За мен музиката е изкуство, което страни от този стил, но не съм от хората, които биха упрекнали или оплюли нещо. Всеки изпълнител трябва да бъде подкрепян, защото той отдава своите сили, емоции, любов, време и талант.

-Беше сред участниците в дебютния сезон на X Factor България. Помогна ли ти този формат?

-Да, бях финалист в първия сезон на формата, като част от групата „Suga’mama“ – едни страхотни момичета. Най-големият ми плюс са запознанствата и контактите. Не бих казала, че в професионален аспект ми е помогнало много.  Тези формати помагат на участниците да излязат на голяма сцена, в национален ефир, да работят с голям екип. Това е една школа, която всеки артист трябва да мине. От гледна точка на развитието, всичко си зависи от човека. Ако искаш да работиш, успехите ще са факт. До голяма степен форматите обнадеждават младото поколение, но крайният резултат си зависи от човека.

-Трудно ли е да си самопродуциращ се изпълнител?

-Факт е, че не е никак лесно. Нашата работа не е само да пеем. Когато човек сам си гони поставените цели, удоволствието е много по-голямо, когато ги постигне. Самостоятелният изпълнител има и екип зад гърба си. Благодаря на всеки един, който е допринесъл за моето развитие до момента.

-Работиш ли и по нови проекти?

-Да, в интерес на истината работя по две парчета. Те са различни от това, което съм представяла до момента. Първото е изцяло самостоятелно и до месец ще бъде факт.

Източник: secret.bg