Начало Общество Допълнителни педагогически услуги в детските градини в общината през новата учебна година

Допълнителни педагогически услуги в детските градини в общината през новата учебна година

39
0
СПОДЕЛИ

deca

Стартира подаването на документи за участие в конкурс за избор на ръководители на допълни педагогически услуги през учебната 2016/2017 година в детските градини на територията на община Панагюрище, съобщиха от общинска администрация.

Допълнителни педагогически услуги ще се предоставят за трета поредна година в детските заведения в общината като образователни услуги извън Държавните образователни изисквания.

Изпълнителите на услугите се избират след конкурс, а видовете допълнителни педагогически услуги се определят с решение на Педагогическия съвет. Конкурсът се обявява след като родителите на децата писмено са заявили желанието си за ползване на съответната допълнителна педагогическа услуга.

Правилата, сроковете за подаване на документи и други изисквания, специфични за всяка детска градина, ще бъдат публикувани на електронните страници на детските заведения и обявени на видно място в сградите им.

През учебната 2015/2016 година в детските градини се осъществиха по три допълнителни услуги – изучаване на английски език, танци и занимания по футбол.

 ПРАВИЛА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПЕДАГОГИЧЕСКИ УСЛУГИ В ОБЩИНСКИТЕ ДЕТСКИ ЗАВЕДЕНИЯ