Начало Общество Зрелостниците на СОУ „Нешо Бончев“ получиха дипломите си на тържествена церемония (ВИДЕО)

Зрелостниците на СОУ „Нешо Бончев“ получиха дипломите си на тържествена церемония (ВИДЕО)

203
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На тържествена церемония в залата на кино „Модерен театър“ снощи СОУ “Нешо Бончев” изпрати своите зрелостници. Церемонията започна с химна на училището и посрещане на знамето му. След което зрелостниците представиха филм, показващ историята на випуска.

Веднага след това започна и същинската церемония. Директорът на СОУ “Нешо Бончев” Веска Барова развълнувана  се обърна към зрелостниците.

“Този акт на връчване на дипломите е един от най-важните моменти в живота на училище „Нешо Бончев“. Това е един много важен ритуал, но специално за мен тази вечер е наистина уникална, защото аз от дълго време съм директор, но за първи път имаме випуск, който ни поставя в ролята на ученици тази вечер. Винаги, когато съм заставала на тази или на друга сцена и съм раздава дипломите аз съм давала своите последни уроци и съвети, казвала съм колко ги обичам, но тази вечер се чувствам като ученичка, защото за първи път своето тържество направиха самите ученици. Те показаха резултатът от своето обучение и го направиха заедно със своите учители. Всъщност ние виждаме какво трябва да бъде съвременното училище, училище в което няма разлика между обучаеми и учители.“ бяха част от думите на г-жа Барова.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Абитуриентите, облечени в традиционните тоги и с шапки на главите, се качиха на сцената, където всеки от тях получи диплом за завършено средно образование и пръстен – подарък от ръководството на училището.

За първа година „Лайънс клуб“ връчи призове за активно участие в клуба на зрелостниците: Светлозара Крайчева, Таня Машева, Веселина Браткова, Павел Стефанов и Кристиян Пашов.

Сертификати бяха връчени от „Интеракт клуб“ за членове на клуба, завършващи средното си образование. Тази година това бяха: Йоана Ботева, Мария Недева и Ивана Бобекова.

Първенецът на випуск 2016 на СОУ “Нешо Бончев“ Ива Йовчева получи почетна грамота и парична сума от „Ротари клуб“. Ива завършва средното си образование с оценка „Отличен 5,99”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

След края на церемонията към тавана полетяха десетки абитуриентски шапки, а апарати и видеокамери запечатиха паметния момент.