Начало Препоръчани Достойно представяне на ТК „Панагюрище“ в Държавният личен и отборен финал

Достойно представяне на ТК „Панагюрище“ в Държавният личен и отборен финал

СПОДЕЛИ

От 20 до 23 май във Варна се проведе Държавният личен и отборен финал по тенис на маса за кадети и кадетки до 15 години. Teнис клуб „Панагюрище“ бе представен от състезателите Георги Бойчев, Георги Тодореев, Йордан и Матея Генови и Станислав Метанов.

Самото състезание като цяло бе изключително тежко и се превърна в истински маратон. За по- малко от 4 дни се изиграха около 600 мача.
Нашите състезатели се представиха отлично в първата фаза на състезанието. И петимата се класираха 1-ви в групите и намериха място в основната схема. В първия кръг всички записаха победи, а във втория кръг продължиха четирима от тях, като най-добро място зае Йордан Генов, стигайки до осмина финалите, побеждавайки по пътя си един от фаворитите.

В отборното класиране панагюрци са на 6-то място от 24 отбора. За съжаление малко не достигна за спечелване на медали, но това се дължи на по-крехката възраст на състезателите.

В съревнованието на двойки Георги Бойчев и Йордан Генов и Георги Тодореев и Станислав Метанов се наредиха между първите 16 двойки.

Ръководството на клуба оценява достойно представянето на свойте състезатели.