Начало Общество Дриновци се включиха в акцията за събиране на пластмасови капачки

Дриновци се включиха в акцията за събиране на пластмасови капачки

109
0
СПОДЕЛИ

kapachki6Мария МАСЛЕВА

И ОУ „Проф.Марин Дринов“ се включи в кампанията Bulgaria Cap Project, която тече в цялата страна.  Идеята е да се събират пластмасовите капачки от шишета и да се предават за рециклиране, а с парите от рециклираната пластмаса да се помогне на хора в неравностойно положение.

Днес представители на училищния парламент на ОУ „Професор Марин Дринов“ предадоха събраните капачки на бизнесдамата Мария Петришка, която е един от главните инициатори на кампанията в Панагюрище.

Една от най-активно включилите се участнички бе Кръстина Иванова от 4в клас, която събирала капачките с помощта на семейството си.

Председателят на училищния парламент на ОУ „Професор Марин Дринов“ – Миглена Спасова, заяви, че за тях е удоволствие да се включват в кампанията и за напред ще продължават да събират капачки, за да помагат на хората в нужда.

Мария Петришка от своя страна благодари сърдечно на младите дарители, че помагат за каузата.

„Ще продължаваме –  много е важно да учим децата да бъдат по-добри и да помагат на хора в нужда! „, споделят от училищното ръководство.

Срещата на дриновците с Мария Петришка завърши с мотото на инициативата „Заедно сме. Много сме. Можем.“

Ако и вие искате да дарите капачки за каузата – сборния пункт за град Панагюрище на ул. „Бунай“ № 6,механа „Старата къща“.

Освен в Панагюрище пунктове за събиране на капачки има в над 50 града в цяла България.

По този начин България се включва в световната инициатива World Cap Project, в която вече участват повече от 40 страни. Първи започнали в Косово, Турция, Сърбия и Македония. Там събирали капачки, като с парите от рециклирането на 250 кг купували по 1 инвалидна количка за нуждаещи се.

kapachki4
Председателят на училищния парламент на ОУ „Професор Марин Дринов“ – Миглена Спасова в разговор с Мария Петришка
kapachki3
Кръстина Иванова – най-активният участник в кампанията

kapachki2 kapachki1 kapachki kapachki8 kapachki7 kapachki6