Начало Култура ДЦДУ„Дъга“ отпразнува седмия си рожден ден с изложба на детски рисунки

ДЦДУ„Дъга“ отпразнува седмия си рожден ден с изложба на детски рисунки

73
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

DNEVEN CENTAR IZLOJBA5На 3 декември – Международния ден на хората с увреждания, Дневен център за деца с увреждания „Дъга“ отпразнува седмия си рожден ден, организирайки изложба на детски рисунки на възпитаниците си, наречена „Коледна дъга“. Изложбата е подредена на ул. „Макгахан“ 2А – помещението на бившия клуб МИСТИК. Творбите са изработени от децата от ДЦДУ „Дъга“ с помощта на преподавателката Пепа Машева, която от половин година се занимава с тях два дни в седмицата.
ДЦДУ „Дъга“ предлагат на децата занимателни дейности с цел развитие на психомоторните качества и подобряване социализацията на децата. Целта на представената изложба е да се покаже напредъкът на децата през изминалата година.
Капацитета на ДЦДУ е 24 деца, като в момента се грижи за 17. Центърът работи с деца с увреждания от 3 до 18 годишна възраст. Екипът от специалисти работещи в ДЦДУ се състои от директор, логопед, педагози, рехабилитатор, психолог, медицинска сестра, социален работник, детегледачи, хигиенист и работник поддръжка. Центърът се посещава и от външни учители, които работят с децата.
Изложбата може да бъде посетена днес, утре и в петък от 10 до 18 часа. Днес гостите на изложбата бяха посрещнати от възпитаниците на ДЦДУ „Дъга“.
Творбите наредени в изложбата не се продават, защото според думите на директорът на детския център „Дъга“ Лилия Петришка – „Детското творчество е безценно.“, но всеки желаещ може да дари сума за центъра в специална кутия поставена до входа на залата.
След приключването на изложбата творбите на децата от ДЦДУ могат да бъдат видени в галерията намираща се в сградата на центъра.