Начало Спорт Дубълът на Оборище проведе първа тренировка за новия сезон в „А“ ОФГ

Дубълът на Оборище проведе първа тренировка за новия сезон в „А“ ОФГ

СПОДЕЛИ

Първата тренировка на отбора на Оборище II  за новия сезон от първенството на „А“ ОФГ 2017/2018 г. се проведе вчера, 28 юли, на стадион “Орчо Войвода” в Панагюрище.

Тренировката беше водена от новия треньор на панагюрци – Янко Янков, който изведе група от 15 футболисти и двама вратари.

Отборът запазва досегашния си състав, като към него се присъединяват и добре познатите имена Янко Янков, Иван Раленеков, Стойо Новаков и Лало Лалов.

Тренировките ще се провеждат 2 или 3 пъти през седмицата, до началото на първенството, което трябва да започне в края на август. Мачовете ще се играят в събота.

Отборът е амбициран да гони челните места в класирането, разказа за ПИА Илия Богоев, който отговаря за отбора и движи делата му.

Припомняме, че през май дублиращият отбор на Оборище победи тима на Гелеменово с 1:0, като по този начин си осигури заслужено място в “А” ОГ. Панагюрци завършиха сезона с актив от 54 точки. От 20 изиграни мача, те постигнаха 18 победи и допуснаха само 2 загуби.

Съставът на Оборище II включва 20 души, изцяло от община Панагюрище. Идеята на отбора е да привлича футболисти от ДЮШ-а на Оборище, които да развиват качествата си и да играят за името на Панагюрище.

Издръжката на отбора е изцяло от Община Панагюрище. Средстава са недостатъчни и поради тази причина отборът ще търси финансова подкрепа от бизнеса от района, за да може да проведе нормално състезателния процес.