Начало Бизнес Два консорциума в надпревара за ремонта на Копривщица – Стрелча

Два консорциума в надпревара за ремонта на Копривщица – Стрелча

СПОДЕЛИ
restorant
Два консорциума са подали документи, за да участват в изготвянето на проект за ремонта на пътя Стрелча-Копривщица. Това информираха от Агенция „ Пътна инфраструктура“, където бяха отворени постъпилите оферти за изработването на технически проекти при основния ремонт на над 80 км републикански пътища.
 
Въз основа на проектите, които ще бъдат направени, след това ще бъдат рехабилитирани близо 33 км от третокласния път ІIІ-606 Копривщица – Стрелча, 17 км от Златишкия проход – път ІI-37 Eтрополе – Златица, 11 км от път ІIІ-8001 Калотина – Беренде – Каленица – път III-813 и 20 км от път ІIІ-1403 Подгоре – Шишманово – гара Макреш – /о.п. Видин – Димово/.
 
Обществената поръчка е в 4 обособени позиции.Пазарджишка област я касае поръчката за ремонт на 32,8 км от път ІIІ-606 Копривщица – Стрелча. За въпросния участък претенденти за проекта за ремонтните дейности са ДЗЗД „Бурда-Пътпроект 2000“, с участници: „Илия Бурда“ ЕООД и „Пътпроект 2000 ООД и „Инфра Мега“ ДЗЗД, в което са: „Инфра Про Консулт“ ООД и „Мегастрой – Строй Инженеринг“ ЕООД. Пътят е на територията на областите София и Пазарджик.
 
Между 10-ти и 13-ти км участъкът преминава през гр. Копривщица. Предвиден е и ремонтът на 6 мостови съоръжения. Четири от тях са над река Тополница, а останалите са над реките Топлика и Въртопска. Индикативната стойност за изработването на техническия проект е 290 000 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 150 дни.Общата индикативна стойност за изпълнение на обществената поръчка в четирите обособени позиции е 704 000 лв. без ДДС. Средствата са от бюджета на АПИ.