Начало Общество Два пъти повече цветя са били засадени през 2012 година

Два пъти повече цветя са били засадени през 2012 година

СПОДЕЛИ
restorant

Близо два пъти повече цветя са били засадени в Панагюрище през 2012 година в сравнение с предишната година, това стана ясно снощи, по време на обсъждането на размера на таксата за битови отпадъци за тази година. Обсъждането бе на общо заседание на постоянните комисии БИО, ТСУ и Екология, селско и горско стопанство. През 2011 година зацветените площи са били около 400 кв.м., а през изминалата – над 700. Направени са пет пъти повече курсове с водоноските за поливане и поддържане на тези площи, а освен това са засадени и 70 дървета повече от 2011 година. В същото време направените вложения за зелено строителство през двете години са почти съпоставими – 161 000 лв  през 2012г., 151 000 лв през 2011 г.

3 КОМЕНТАРА

 1. Няма капково напояване, но поне им намират някаква работа на социалните помощи, не само да лежат и да чакат наготово. Друг е въпроса, че може да се използват много по-рационално. Лятото, като им правеха курсовете, на 20 човека имах апо една мотика и след двумесечно копане на едно и също място, така и го оставиха незасадено :lol: .
  0  0
 2. Още не сме дорасли за капково напояване. По тази причина в България няма един град с добре поддържани цветни пространства.
  Не мога да разбера, как уж в държавната администрация работят стотици „умни хора“ и не се сещат за елементарни неща.
  0  0