Начало Култура Два са одобрените проекти за финансиране на младежки дейности

Два са одобрените проекти за финансиране на младежки дейности

СПОДЕЛИ

През март, за трета поредна година, Община Панагюрище стартира  конкурс за избор на младежки проекти. Обединения  от млади хора имаха възможност да участват в процедурата, като покажат активност и креативност в решаване на конкретни социални въпроси; повишаване на гражданската активност; насърчаване на доброволческата дейност; насърчаване на творческите умения и инициативи; насърчаване на здравословния начин на живот и други.

Организациите кандидатстваха по всеки един от изброените приоритети с един проект на стойност 3 000 лева.

След крайния срок, експертна комисия, назначена със Заповед на кмета на община Панагюрище, разгледа, оцени и класира проектните предложения от Конкурсна сесия 2019 за набиране на проекти за младежки дейности в община Панагюрище.

Комисията одобри за финансиране две от подадените три проектни предложения:

–         „На орището” на Сдружение с нестопанска цел „На орището”, село Попинци, в размер на 3 000 лв.

Проектът има за цел да интерпретира изследвани местни обичаи, посредством съвременните техники на танцовото, музикално и вокално изкуство, реализирайки информацията за тях в сценичен продукт под формата на авторско произведение. В проекта ще се включат професионалисти в сферата на музиката и танца, както и доброволци в лицето на младежите от Представителен фолклорен танцов състав „Тангра”. Младежите ще бъдат основен двигател за реализиране на основната идея, а именно създаване на авторски сценичен продукт. Участвайки в етапите по изграждането му, младежите ще имат възможност да се запознаят със спецификата на творческият процес. Реализираният готов продукт ще бъде включен в репертоара на танцовия колектив и ще бъде представян на редица местни и национални мероприятия и фестивали.

–         Проект Турнир по футбол за деца и юноши под мотото „За малките и голямата игра” на „Клуб на привържениците на ЦСКА-Панагюрище”, в размер на 2 986,48 лв.

Проектът се осъществява от „Клуб на привържениците на ЦСКА-Панагюрище” след решение на Управителния съвет от 2019 година. Включва деца, юноши и младежи в три възрастови групи. Целите на турнира са да популяризира масовия спорт сред децата и младежите в община Панагюрище, да популяризира футбола и да възпита спортсменски дух и феърплей чрез участие в състезания от такъв мащаб, както и да популяризира и докаже нуждата от социално сътрудничество между неправителствените организации и общината в областта на спорта.

През миналите две години клубът организира същия турнир, като общият брой на участвалите деца, юноши и младежи е 345.

Източник: panagyurishte.org