Начало Препоръчани Два сребърни и бронзов медали за панагюрските плувци от турнира „Спартак“

Два сребърни и бронзов медали за панагюрските плувци от турнира „Спартак“

СПОДЕЛИ

724 плувци от 46 клуба, в това число гости от Македония, Косово и Гърция, взеха участие в третото издание на турнира „Спартак“. Състезанието се проведе на 11/12/13.05.2018 г. в град Сандански, на открития 50 м. басейн. Организатор беше ПК „Вихрен“.

Панагюрският клуб „Каменград“ се включи в турнира с 10 състезатели: Николай Терзиев, Петър Маслев, Симеон Бобеков,Кристин Спасов, Стоян Цанев, Росен Байков, Милиян Сурлеков, Теодора Ракова, Катрин Радивчева и Дара Маслева. 

Теодора Ракова завоюва два сребърни медала на 50 метра гръб и 200 метра свободен стил. Катрин Радивчева спечели бронзово отличие на 50 метра бруст. Малко не ѝ достигна, за да стигне до медал и на 200 метра съчетано плуване.

За повечето от момчетата от клуба турнирът беше първото им състезание и предвид този факт, тяхното представяне беше много добро. Останалите, с по-голям стаж в надпреварите, пък успяха да покрият нормативите си.

Треньорите на панагюрските плувци- Димитър Аврамов и Катя Радивчева, са доволни от достойното представяне на възпитаниците си, с които продължават подготовка за следващото състезание – турнирът „Златоперки“ в началото на юни в столицата.

Всички победители по дисциплини и възрастови групи организаторите на турнира наградиха с медали, а за състезателите, поставили най-добри постижения по таблицата на FINA имаше специални материални и парични награди.