Начало Без категория Ясни са имената на тазгодишните носители на наградата „Учител на годината”

Ясни са имената на тазгодишните носители на наградата „Учител на годината”

СПОДЕЛИ

Преди часове приключи заседанието на нарочна комисия, определена със заповед на кмета на общината Никола Белишки, на което бяха избрани тазгодишните носители на наградата  „Учител на годината”. 

Комисията беше в състав: Георги Георгиев – председател на ПК ОКМДС, Галина Матанова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности“, Иванка Тодева – главен експерт „Образование и младежки дейности“, Петя Сеферинкина – председател на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ в общината, Иван Кисьов – представител на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ в общината и Недялка Наплатанова – представител на Съвета на директорите на образователни институции в община Панагюрище.

Към гласовете на комисията се добавя 1 глас от анкетата на сайта на Община Панагюрище.

При гласуването в категория „Предучилищно образование“ за носител на званието „Учител на годината“ бе определена г-жа Пенка Петрова Георгиева – старши учител в ДГ „Брезичка“, град Панагюрище.

В категория „Начален етап на основна образователна степен“ за носител на званието „Учител на годината“ бе определена г-жа Нора Николова Барова – старши учител в СУ „Нешо Бончев“, град Панагюрище.

При гласуването в категория „Прогимназиален етап на основна образователна степен“ за носител на званието „Учител на годината“ бе определена г-жа Пенка Петкова Пенева-Кокотанекова – старши учител в СУ „Нешо Бончев“, град Панагюрище.

В категория „Средно образование“ за носител на званието „Учител на годината“ бе определена г-жа Иванка Александрова Талева – старши учител в СУ „Нешо Бончев“, град Панагюрище.

За носители на наградата „За принос към бъдещето на Панагюрище“, директорите на образователните институции номинираха:

– Лиляна Запрянова Спасова – 36 педагогически стаж;

– Живка Николова Андонова – 37 педагогически стаж;

– Пенка Николова Милчева – 34 педагогически стаж;

– Васка Манолова Маринска – 40 педагогически стаж;

– Христина Борисова Димитрова – 40 педагогически стаж;

– Параскева Димитрова Ангелкова – 39 педагогически стаж;

– Делка Димитрова Чакърова – 40 педагогически стаж;

– Ангел Спасов Бързаков – 13 педагогически стаж;

– Лидия Илиева Ракова – 41 педагогически стаж;

– Величка Иванова Юрукова – 39 педагогически стаж.

Звание „Творец на годината“ и „Творец на Панагюрище“ за 2018 година не се присъжда, тъй като няма номинирани.

Избраните носители на тазгодишните награди за учители на годината и за принос към бъдещето на Панагюрище ще бъдат утвърдени с решение на Общински съвет-Панагюрище, по време на предстоящото редовно заседание на 22 май 2018 година.

Отличията ще бъдат връчени в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, по време на празничния концерт „СКАЗАНИЕ ЗА СЛОВОТО“, в голямата зала на Театър Дом-паметник, на 23 май 2018 година, от 18:00 часа.