Начало Общество Дванадесет ученици получиха стипендии от фондация „Асарел”

Дванадесет ученици получиха стипендии от фондация „Асарел”

47
0
СПОДЕЛИ

146 деца са включени в партньорския проект „Образование за всички”

 

Дванадесет ученици от община Панагюрище получиха стипендии от фондация „Асарел“. Те бяха отличени по време на церемония в СПА хотел „Каменград” на 29 октомври, в навечерието на Деня на народните будители. Инициативата е част от проекта „Образование за всички”, който се реализира от три години насам от „Асарел-Медет” АД в партньорство с Община Панагюрище и всички училища тук.

Образование за всички

След края на учебната 2013/2014 година правото да получат стипендии за първия срок заслужиха Димитър Мичкюров, Георги Арнаудов, Радослав Карбанов, Павел Бодуров, Пенчо Галилеев, Станимир Димитров и Евгения Йончева от Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм. Стипендии получиха и петима възпитаници на СОУ „Нешо Бончев” – Соня Огорялкова, Неделина Даскалова, Евгени Задрев, Тотка Дойкинова и Цвета Ангелова. Те са завършили миналата учебна година с отличен успех и минимален брой неизвинени отсъствия.

„Бъдете здрави и щастливи. Не спирайте да се развивате, не спирайте да мечтаете”, пожела на учениците Александър Чобанов – изпълнителен директор на фондация „Асарел“ и директор „Човешки ресурси“ на „Асарел-Медет“АД. „Това е смислена и благородна инициатива. Благодаря на „Асарел-Медет” за помощта. Малко са дружествата, които в тези трудни времена подпомагат образованието, културата и социалните дейности”, подчерта заместник-кметът по хуманитарната дейност в община Панагюрище г-жа Галина Матанова. Директорите на училищата-партньори споделиха, че включените в проекта ученици стават все по-мотивирани, чувстват се по-уверени, а резултатите им в училище от година на година се подобряват.

Проектът „Образование за всички” стартира в навечерието на учебната 2012/2013 г. с осигуряването на безплатни учебници за 90 деца от социално слаби семейства. Учениците, подпомогнати с учебници през настоящата учебна година, са 146, а всички от тях, които имат отличен успех и по-малко от 5 неизвинени отсъствия получават стипендия.

Чрез „Образование за всички” се оказва подкрепа и на още 9 социално слаби жители на общината, надхвърлили ученическата възраст, които са записали задочна форма на обучение в Професионалната гимназия.