Начало Развлечение Две вкусни рецепти за Хелоуински паячета

Две вкусни рецепти за Хелоуински паячета

122
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

Въпреки, че България е предимно православна страна, все по-голяма популярност в последните години добива католическият празник Вси Светии.
В нощта на 31 октомври срещу 1 ноември децата, облечени в страшни костюми, обикалят съседите си, за да събират лакомства. Ако някой домакин откаже да почерпи гостите на врата си, те могат да му спретнат номер. Обичаят се нарича “trick-or-treat” – номер или лакомство.
Празникът произлиза още от древността. Келтите празнували своята Нова година в края на месец октомври. Според техните вярвания тогава се отваря границата между света на живите и света на мъртвите и душите на починалите навестяват земята.

Екипът на ПИА ви предлага две бързи, вкусни и закачливи рецепти за празника:

Сладки паячета
Приготвят се от бисквитки, с крем по средата, в които от всички страни се забиват натрошени солети, подобно на крачетата на паяк. С помощта на разтопен шоколад се залепват очи от дребни бонбонки.

paqcheta

Солени паячета
Приготвят се от сварени яйца, които внимателно си разрязват на две и се отделят жълтъците им. В купичка се прави смес от малко масло, сирене и отделените жълтъци. С получената смес се напълват белтъците и се украсяват с маслини под формата на паяк.

paqcheta1