Начало Общество Двеойка със счупен прешлен и мъж с потрошени крака след катастрофа с...

Двеойка със счупен прешлен и мъж с потрошени крака след катастрофа с мотор

СПОДЕЛИ

За катастрофа с тежко пострадали мъж и младо момиче информират от пресцентъра на ОД на полицията в Пазарджик. Около 13.00ч. в петък на пътя между Панагюрище и Стрелча, 28-годишният Г.К. от Панагюрище загубил управление над мотоциклет „Хонда”. Двуколесното возило напуснало платното и се озовало в крайпътната канавка. В резултат на това водачът е с фрактури на двата крака и едната ръка, а возещата се отзад  Н.Ц.-18г. била транспортирана до пловдивска болница с фрактура на гръбначен прешлен и контузия на главата.

Към настоящия момент не разполагаме с актуална информация за състоянието на двамата пострадали.

3 КОМЕНТАРА

  1. Част 2
    В мото клуба сме наложили правила за намаляването на такива инциденти, ако не ги спазва някой от нас имаме строги санкции за него. Според мен спазват ли се определени правила, ще намалеят драстично предпоставките за произшествия с мотоциклети. Ние не можем да ги наложим на всички мотористи, както и няма гаранции, че след спазването им няма да се случи пак произшествие. Може дори момчето да е спазвал определени правила, незнам но се е случило произшествие с него. Винаги ми е било тежко когато чуя за такива инциденти и бих приел както аз така и клуба ни всяка една умна и рационална идея, която ще спомогне за намаляването на инцидентите по пътищата.
    P.S. В деня на случката излизам на улицата от вкъщи и бегло чувам как хората говорят за произшествието и казват че всички мотористи сме карали…..
    Моля не слагайте всички мотористи под един знаменател.




    0



    0
  2. Част 1
    Здравейте,
    казвам се Янко Елкин и съм председател на мото клуб „Железни Братя”. Много съжалявам за случилото се на момчето и момичето. Не беше хубаво да се започва така мото сезона, но случката е факт. Искам да подчертая, че момчето не е от нашият мото клуб, но смятам че това не е толкова от значение най-важното е да се възстановят и двамата напълно. С каквото можем бихме помогнали ако се наложи на пострадалите. Съгласен съм с теб Иване, че помощта по принцип трябва да е преди това, за да могат да се намалят до минимум инцидентите с мотоциклети. За това таз годишното откриване на мото сезона, който ще организира нашият мото клуб, ще го направим под мотото „Не на агресията по пътя”….




    0



    0
  3. Познавам и двамата пострадали и искрено съжалявам!
    Веднъж си позволих да отправя критични думи според моята гледна точка по повод подобен инцидент и получих голяма доза критики. Сигурен съм, че всеки запознат със случая може да си направи изводите за това кои са предпоставките това да се случи.
    Повечето от мотористите участват в различни организирани форми – мотоклубове. Това важи и за пострадалия. Нека ръководителите на тези клубове да подемат кампания от превантивни дейности, за да предотвратят подобни инциденти , а обектът на кампанията им да са най-вече младите момчета. Точно тези ръководители са авторитет за тези момчета и имат влияние върху тях. Нека да се замислят, а да не мислят само за разни мото-партита, палене на гуми и т.н – все неща, от които по един или друг начин печелят дивиденти
    Звучи утопично, нали?! Да, ама статистиката не е розова!




    0



    0