Начало Култура „Тангра” и „Върбица” обраха наградите на международен етнофестивал

„Тангра” и „Върбица” обраха наградите на международен етнофестивал

СПОДЕЛИ

Двете танцови групи на Мария Терзийска от село Попинци „Тангра” и „Върбица” обраха наградите на ІV международен етнофестивал „Всички заедно можем”, организиран от сдружение „Загорче” в град Септември. Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на Община Септември и с подкрепата на фирми и организации, съпричастни към съхраняването на фолклорното богатство на България. Целта му е да съхранява и разпространява фолклорното богатство на фолклорните области, както и на всички етноси на България като част от Обединена Европа; да представи културните традиции , да даде представа за фолклорното богатство в различните страни и региони, както и да се създават международни културни партньорства. Да предостави възможност на талантливите деца да изявят пълноценно своите заложби.

Фестивалът се проведе на 22 и 23 септември. Празничния за цяла България 22 септември беше много успешен за попинчани.  Танцьорите от "Тангра"  завоюваха първо място  при 14-18 год.
Второ място и специална награда получиха ФТС"Тангра" – до 14 год.
Второ място, награда за най-добра хореография и Гран при пък получиха ФТС„Върбица” с хореограф Мария Терзийка.

Много добре се представиха и танцовите състави от Панагюрище. Момичетата на Мария Бензарова от СОУ "Нешо Бончев" спечелиха 1-во място в категория "художествени танци"
„Средногорска Жарава” спечелиха наградата на Сдружение „Загорче”,които са главни организатори на фестивала.

Фестивалът завърши с гала концерт подготвен от организаторите.