Начало Любопитно Джеси събра в две минути първите си 100 дни в Панагюрище (ВИДЕО)

Джеси събра в две минути първите си 100 дни в Панагюрище (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

Как едни 100 дни, изживени в град на хиляди километри от родината, се събират в две минути? Това показа помощник – учителят по английски език в панагюрската професионална гимназия Джеси Потестос по време на традиционната среща на Фулбрайтовите стипендианти, проведена през уикенда в София.
Пред свои сънародници – американци и представители на програмата на правителството на САЩ „Фулбрайт“ чрез краткото видео той разказва как са минали първите 100 дни от мисията му в нашия град. Джеси впечатли всички и с музикалната си дарба, като партнираше с атрактивния си инструмент укулеле на американката Савана, която преподава в Бургас, споделиха след своебразното шоу на талантите координаторите на програмата.
Джеси е в Панагюрище от септември с подкрепата на панагюрските предприятия „Асарел-Медет“ АД, „Оптикоелектрон Груп“ АД и „Оптикс“ АД. Весел и забавен, но в същото време отговорен и знаещ, той бързо се превърна в любимец на гимназистите. Паралелно с това Потестос обучава на разговорен английски групи служители от трите дружествата, подкрепили проекта. 


Асарелци споделят, че срещите с Джеси в понеделник и сряда освен много полезни, са доста весели и разтоварващи. Обикновено курсовете се превръщат в непринудени разговори, които са полезни и за двете страни. От дума на дума в дебатите за местната кухня, младежът е бил посветен в ритуала по варенето на нашенската люта ракия, както и в тайната рецепта на панагюрската гордост – луканката. В замяна Джеси благодарил с музикалните си умения, а един от допълнителните часове, извън учебната програмата, е минал под знака на незабравимо караоке парти.
Неслучайно в двуминутното видео на преподавателя се отварят няколко врати – вероятно към любовта на учениците, към нови приятелства и към Панагюрище!“ – коментират първите зрители на биографичното филмче.