Начало Спорт Един златен, два сребърни и три бронзови медала за панагюрци на световното...

Един златен, два сребърни и три бронзови медала за панагюрци на световното по самбо за ветерани

СПОДЕЛИ

14691446_1167540083336214_8500707206301147037_oС един златен, два сребърни и три бронзови медала се завърнаха панагюрци от провелото се от 20 до 22 октомври в Хърватия световно първенство по самбо за ветерани.

46 години, след европейската си шампионска титла от Ленинград, Иван Докторов стана световен шампион по самбо за ветерани.  Докторов е един от доайените на профил този спорт в Панагюрище, както и един от първите треньори.

Сериозна травма на коляното и предстояща операция попречиха на Кръстьо Нешев да вземе златото в своята категория, но той се завърна с вицешампионска титла. Сребро грабна и Георги Шишков, който за първи път се бори в по-висока категория.

С бронз се окичи най-тежкият състезател в шампионата Николай Врагов, който се бори в категория 150+.  Бронзови медали завоюваха и Николай Господинов и Стойко Гашуров.

Единственият от панагюрската група, който се завърна без медал, бе Никола Шентов, но той не се състезава заради претърпяна контузия и операция на рамото. Въпреки това той се включи в групата и присъства на първенството, за да подкрепя останалите панагюрци.

Световният и европейски шампион по самбо Иван Нетов бе заместник главен съдия на шампионата. Пред ПИА той сподели, че отдавна не се е чувствал толкова щастлив по време на състезание. „Винаги съм казвал че в залата се изграждат не само състезатели, а истински мъже и приятели, а на това състезание това мое верую се потвърди – всички от панагюрската група са не само състезатели, а истински мъже за всеки успял в своята област, и са приятели.“ Особено емоционален е бил за Иван Нетов рождения му ден тази година, който съвпаднал с церемонията по награждаването, която се превърнала в истински празник, а спечелените медали – най-хубавият подарък.