Начало Общество С променен час е официалната церемония утре по стартиране строителството...

С променен час е официалната церемония утре по стартиране строителството на язовир „Луда Яна”

СПОДЕЛИ

1111

Официалната церемония по стартиране строителството на язовир за питейна вода „Луда Яна” ще се състои утре /25 октомври 2016 година/ от 12:00 часа на строителната площадка на язовира, съобщи Общинска администрация.

На церемонията ще присъстват Министърът на регионалното развитие и благоустройството г-жа Лиляна Павлова, представители на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Временно изпълняваща длъжността Областен управител на област Пазарджик г-жа Гинче Караминова, Председателят на Общински съвет – Панагюрище г-н Христо Калоянов, Кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки  и експерти от местната администрация.

С това реално се поставя началото на строителните дейности, които ще се изпълняват от консорциум “Щрабаг – Станилов”.

Договорът, който беше подписан на 1 септември 2016 г. е на стойност 56.3 млн. лв. с ДДС и се финансира с подкрепата на Световната банка. Проектът е със срок на изпълнение 900 дни. По време на строителството на обекта ще работят 350 души, а след приключване на язовира постоянните работни места ще са 30.

Изграждането на язовира ще започне практически от начало, като ще се използва единствено частично изградената стена, за която е установено, че отговаря на съвременните геоложки и сеизмологични изисквания. Останалите допълнителни съоръжения ще бъдат разрушени и изградени наново.