Начало Култура Ето кои са тазгодишните Учители на годината

Ето кои са тазгодишните Учители на годината

1645
0
СПОДЕЛИ
Реклама

На 10 май, в навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, комисия, определена със Заповед на кмета на община Панагюрище, избра чрез тайно гласуване тазгодишните носители на наградата „Учител на годината”.

Комисията беше в състав: за Община Панагюрище – Галина Матанова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности” и Иванка Тодева – главен експерт „Образование, младежки дейности и спорт“, за Общински съвет – Георги Георгиев – председател на постоянната комисия по образование, култура, младежки дейности и спорт, Недялка Наплатанова – представител на директорите на образователните институции в община Панагюрище, Петя Сеферинкина – председател на Синдикат на учителите към КНСБ, Иван Кисьов – представител на Синдиката на учителите „Подкрепа”.

Към гласовете на комисията се добавя 1 глас от проведената анкета в сайта на Община Панагюрище.

В категория  „Предучилищно образование” за „Учител на годината“ бе определена Мариана Николаева Джунова – старши учител в ДГ „Първи юни“, гр. Панагюрище, която получи 6 гласа.

При гласуването в категория „Начален етап на основна образователна степен“ за носител на наградата „Учител на годината“ бе определена Спаска Делчева Арбалиева – старши учител в ОУ „Проф. Марин Дринов“, гр. Панагюрище с 5 гласа.

В категория „Прогимназиален етап на основна образователна степен“ за носител на наградата „Учител на годината“ бе определена Диана Добрева Гетова – старши учител в ОУ „Двайсти април“, гр. Панагюрище с 5 гласа.

В категория „Средно образование“ за носител на наградата „Учител на годината“ бе определен  инж. Ненчо Ганчов Ненчев – старши учител професионална подготовка в ПГИТМТ, гр Панагюрище, с 4 гласа.

Номинирането за наградата „Творец на годината” става по предложение на културните институции, общински организации и сдружения с нестопанска цел и творчески групи. Тази година няма номинации за носител на наградата „Творец на годината“.

Наградата „Творец на Панагюрище” се присъжда за цялостен принос за развитието на изкуството и културата в Община Панагюрище. Право да номинират културни дейци имат: културни институции в община Панагюрище, общински организации, сдружения с нестопанска цел, творчески групи, развиващи дейност на територията на община Панагюрище, медии. Тазгодишната номинация за „Творец на годината” е за Катя Зографова – българска литературна историчка, литературоведка и писателка.

Наградата „За принос към бъдещето на Панагюрище“ ще бъде връчена на учители, пенсионирани в периода – от 01.05 на предшестващата година, до 01.05 на текущата година. Тя е индивидуална за всеки учител и представлява брошка „Златен ритон“. Предложенията за носителите на Наградата „За принос към бъдещето на Панагюрище“ се внасят от директорите на образователните институции и се потвърждават с Решение на Общинския съвет.

Наградите ще бъдат връчени от Кмета но Община Панагюрище в навечерието на 24-ти май – Ден на българска просвета и култура и на славянската писменост.