Начало Общество Панагюрище ще бъде част от маршрута на ултрамаратонеца Краси Георгиев

Панагюрище ще бъде част от маршрута на ултрамаратонеца Краси Георгиев

454
0
СПОДЕЛИ
Краси Георгиев
Реклама
финанси

На 8 май започна новото предизвикателство на ултрамаратонеца Краси Георгиев, който ще бяга 1200 км по трасето на паневропейския транспортен коридор №8 – от Черно до Адриатическо море. Целта на мащабното спортно събитие е да обедини активните хора от България, Северна Македония и Албания под мотото #Свързаност. По този начин се насърчава общуването между гражданите на трите съседни държави, развитието на инфраструктурните връзки, спорта, туризма и бизнеса. Маршрутът включва над 20 града в трите страни, сред които и град Панагюрище.

Краси Георгиев ще пристигне тук на 12 май /неделя/ между 19:00 и 19:30 часа от посока град Стрелча. Всеки, който има желание, може да бяга с ултрамаратонеца, като се присъедини към него от ЖП Гара Панагюрище или от сфетофарите на ул. „Георги Бенковски“ до площад „20 април“.

По време на престоя си Краси Георгиев ще връчи статуетка на кмета Никола Белишки като официален представител на град Панагюрище. Градоначалникът ще подпише и подпечати книгата „Панагюрище – част от Коридор №8”, която впоследствие ще бъде връчена на представители на Европейската комисия.