Начало Интервюта Евгени Димитров – Маестрото пред ПИА: Панагюрище е запомнящ се град...

Евгени Димитров – Маестрото пред ПИА: Панагюрище е запомнящ се град със страхотен дух.

СПОДЕЛИ

„Ку-Ку Бенд“ започва голямо турне, което стартира с концерт на 22-ри юни в Панагюрище. По този повод разговаряме с основния двигател на всички музикални проекти на Слави Трифонов и Ку-Ку Бенд – Евгени Димитров – Маестрото.

Защо избрахте Панагюрище, за отправна точка на първото турне на „Ку – Ку Бенд“ след 13-годишна пауза?

Евгени Димитров: Най-важното, което трябва да отбележим тук е, че с колегите от „Ку-Ку Бенд“ искаме тази година да направим концерти в градове, в които или никога до този момент не сме свирили или много отдавна не сме били. Панагюрище попадна в полезрението ни веднага, защото  това е един запомнящ се, изключителен български град със страхотен дух. Аз лично имам много приятели от Панагюрище, които са изключителни хора. Струва ни се логично стартът на нашите концерти да започне именно от Панагюрище. Сигурен съм, сто процента, че там ще намерим нужния прием и хора, които ще се радват на нашата музика. Ще направим един изключителен, прекрасен спектакъл, който се надяваме хората в града да помнят за цял живот.

Ще издадете ли предварително малко детайли около концерта? Ще има ли нещо, което е съвсем ново? Какво да очаква панагюрската публика (освен емблематичната за нашия град песен за Райна Княгиня )? 

ЕД: Със сигурност в тези концерти с колегите от „Ку-Ку Бенд“ ще наблегнем на музиката, която сме създали в последните 29 години. Ще изпълняваме както песни от по-стария ни репертоар така и от по-новия. Ще има едно голямо разнообразие – по-сериозни произведения, по-купонджийски песни. Както знаете, сега Слави има други ангажименти, с които се занимава.  Сега ще наблегнем на членовете на „Ку-Ку Бенд“ , които са изключителни виртуози и певци, както и на музиката на цялата група 

Изминаха почти 30 години от първия концерт на „Ку – Ку Бенд“.  Какво ви липсва най-много от онези първи години? Какво планирате за следващата година, която е юбилейна за Бенда?

ЕД: Това, че бяхме много млади тогава и че всичко беше пред нас. И сега сме млади по дух, но за тези години натрупахме огромен опит. В последните 22 години, „Ку-Ку Бенд“ всяка вечер свирим по телевизията. Това е нещо, с което много малко групи в световен план могат да се похвалят и е нещо, което държи групата в изключителна, много добра форма. Ние свирим всякакви стилове музика, свирили сме с гости от цял свят. Но най-важни за нас остават песните, които създаваме; песните, които издаваме в албуми – те са 25 за всичките тези години. „Ку-Ку Бенд“ и сега продължава да записва нови песни. Целта ни е догодина, за 30-годишнината на групата, да завършим новия албум и да го издадем. Ще направим мащабни събития, с които да ознаменуваме тази годишнина. Иначе духът при нас си е същият, забавлението от факта, че сме заедно и че продължаваме да свирим любимата ни музика е същото, каквото беше преди. Прекрасно е, че на нашите концерти и участия през последните години идват много млади хора. Това означава, че песните ни са излезли от обсега на нашето поколение. Те вече вълнуват по-младите хора. А какво по-прекрасно от това да видиш млади хора на по 18-20 години, които пеят песните от начало до край и знаят всяка една дума. Това е може би най-големият подарък ,който получаваме от нашата публика и съм сигурен, че в Панагюрище ще бъде точно така.

Да очаква ли местната публика градът ни отново да бъде домакин на голям концерт?

ЕД: Много е важно как ще мине този концерт. Винаги се вълнуваме. Това е като първа любовна среща, когато отиваш нямаш яснота какъв ще бъде резултата. Много мога да говоря за публиката в Стара Загора, във Варна, в Бургас и в Пловдив, но нищо не мога да кажа все още за публиката в Панагюрище. Като мине концертът, след като усетя каква е емоцията, каква е енергията на публиката в Панагюрище, тогава ще мога да дам оценка за това как се чувстваме. Сигурен съм обаче, че ще срещнем разбирателство, ще срещнем приятели и хора, които ще ни подкрепят в това, което правим. С моите колеги ще дадем 100% всичко от себе си, за да направим едно незабравимо шоу. Това, което ще докараме като техническо обезпечаване на нашия концерт ще е нещо, което няма да се е случвало до този момент в Панагюрище. Искаме споменът на панагюрци от този концерт да бъде емоционален, изключителен и да е завинаги. Дай Боже да е успешен концертът! Разбира се , че след това ще имаме отворени врати винаги да направим следващи изяви в града и ще прибавим Панагюрище към нашите любими градове, с любима публика.