Начало Препоръчани Одинци със злато и бронз от „ITF Taekwon-Do Sofia Open 2022“

Одинци със злато и бронз от „ITF Taekwon-Do Sofia Open 2022“

СПОДЕЛИ
Над 400 състезатели от 50 клуба от България и от чужбина взеха участие в турнира „ITF Taekwon-Do Sofia Open 2022“, който се проведе в събота и неделя в спортна зала „София“.
Надпреварата е част от спортния календар на Българска Федерация по Таекуон-до ITF и на Европейската Федерация по Таекуон-до ITF, имайки статут на международен турнир клас А. В състезанието взеха участие елитни състезатели, носители на европейски и световни титли от над 30 клуба, членове на БФТ ITF от цялата страна – София, Благоевград, Перник, Пловдив, Панагюрище, Севлиево, Ботевград, Габрово, Асеновград, Стара Загора, Плевен, Варна и други. Ще има и таекуондисти от Чехия, Гърция, Сърбия, Македония, Словени, Босна и Херцеговина, Румъния, и Хърватия.
Организатор на състезанието е Българска Федерация по Таекуон-до ITF и ITF Таекуон-До клуб „Левски-Ангели“.
 СК „Один“ взе участие със 7 състезатели, които се представиха достойно, завоювайки един златен и три бронзови медала.
При 10-13 годишните момчета на спаринг, в категория плюс 60 кг, Петър Костурков стана първи. Костурков завоюва бронз в другата състезателна категория – форма.
С бронзово отличие в категория форма се окичиха и Николай Шишков при мъжете 18-39 г. и Румяна Костадинова при 8-10 годишните момичета.
Медалистите при 8-10 годишните момчета и момичета във „форма“ бяха наградени от легендата на българския спорт Йордан Йовчев.