Начало Общество Евромакс Сървисис ЕООД се оттегля от община Трън

Евромакс Сървисис ЕООД се оттегля от община Трън

СПОДЕЛИ

Компанията планираше да възобнови златодобива в района на Трън

 

В отворено писмо до местната общност, медиите и до областния управител, инвеститорът в проекта за златодобив в община Трън – „Евромакс сървисис“ ЕООД, компания, която е част от групата на „Асарел-Медет“, обяви, че се оттегля от проекта, след като 94% от хората гласуваха против него на референдум.

 

Уважаеми жители на община Трън,

Този процес на комуникация, който ние искахме да бъде диалог и да следва законово установената процедура, а някои нарекоха битка и война, завърши с триумф на изкуствено създадените страхове.

С нашето инвестиционно намерение предложихме дългосрочно създаване на реална добавена стойност. За да отговорим максимално на Вашите очаквания, подходихме отговорно, променихме проекта и ограничихме дейността в района на някогашната мина „Злата“, заради която в герба на Трън има златни миньорски символи.

Както към всичко останало, така и към последните събития ще проявим отговорно отношение. Многократно и ясно сме заявявали, че виждаме смисъл от 100-милионна инвестиция, само ако има конструктивен диалог. Можем да мислим и работим ефективно за благоденствие, социален и икономически успех, само ако го постигаме съвместно и получаваме подкрепа от местните общности.

Независимо как ще се произнесе съдът за законосъобразността на референдума, за нас проведената кампания, гласуването и резултатът остават показателни за инвестиционната среда в Трън. Тази среда в момента няма как да се приеме като благоприятна за реален „светъл“ бизнес, нито за постигане на хармонични отношения с местната общност, каквато е нашата кауза. Ние залагаме единствено на професионализма и създаването на реална добавена стойност.

В тази връзка обявяваме, че на този етап се оттегляме от Трън и преустановяваме работата на Информационния център. Ще преоценим цялостно реализацията на проекта за възстановяване на златодобива в някогашната мина „Злата“.

Желаем успех на всички, които желаят да инвестират и работят в община Трън.

С уважение,

„Евромакс Сървисиз“ ЕООД

2 КОМЕНТАРА