Начало Общество Празнуваме Деня на бащата

Празнуваме Деня на бащата

СПОДЕЛИ

На 18.06.2017. в цялата страна за четвърти пореден път ще се чества международният Ден на бащата. Целта на Деня е да постави фокус върху ползите от активното участие на бащите (и важните за детето мъже) в живота на децата за създаване на семейна среда без насилие и за пълноценно развитие на детето.

Връзката с бащата определя живота на всяко дете. Връзката с детето му определя живота на всеки мъж. Връзката между родителите определя живота на всяко семейство. Понякога връзката е като фон – толкова е важна, че не я усещаме, а просто живеем в нея, тя гради света. Връзката се променя – понякога е силна, друг път слаба; извор на любов, извор на болка. Не са нужни стотиците изследвания по целия свят, за да усещаме, че възката е важна за всички нас (но и те го доказват).

В Деня на бащата (неделя, 18.06) в София Асоциация Родители ви кани на събитието „Да бъдеш баща е…“. От 10:00 до 14:00 пред Народния Театър „Иван Вазов“родителите ще имат възможност да довършат изречението „Да бъдеш Баща е…“ и да бъдат снимани от професионален фотограф за Национална кампания „Да бъдеш Баща“. С подкрепата на нашите партньори от ForumFilm България, татковците ще имат възможност да се снимат и в ролята на любимия на всички деца татко Гру (предстояща премиера на „Аз, проклетникът 3“)
Фондация Лале и Столична община, със съдействието на Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Столична дирекция „Аварийна помощ и превенция“ ви канят заедно да отбележим Денят на Бащата на 18 юни от 10,30 до 13,00 ч. на пл. Ал. Невски. В пространството между ул. „11 август“ и ул. „Дунав“ всички деца и техните родители ще могат да разгледат паркираните пожарна кола, авариен автомобил, термо-камера и да си поговорят с пожарникарите и спасителите. Очакваме потвърждение и от СДВР, че ще се включат с полицейски автомобил и мотори.

Национална кампания „Да бъдеш Баща” е част от световната кампания за бащина грижа MenCare, която се провежда в повече от 40 държави на 5 континента. Целта на MenCare е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители. В България кампанията се реализира с подкрепата на Фондация OAK.