Начало Общество Европейската комисия сключи с България Споразумението за партньорство за новия програмен период

Европейската комисия сключи с България Споразумението за партньорство за новия програмен период

14
0
СПОДЕЛИ

432404_375_282_4x3

Европейската комисия сключи  Споразумението за партньорство с Република България във връзка с прилагането на Европейските структурни и инвестиционни фондове през програмен период 2014-2020 година.

Споразумението за партньорство е националният стратегически документ, очертаващ рамката за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България през програмния период 2014-2020 г. Това е документът, в който се определя стратегията на страната ни и нейните приоритети за изпълнение на Кохезионната политика на ЕС, Общата селскостопанска политика и Общата политика в областта на рибарството.

Инвестициите на обща стойност 9,8 млрд. евро (с приноса на Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони и Европейски фонд за морско дело и рибарство) ще бъдат насочени към развитие на образование, заетост, социално включване и здравеопазване за приобщаващ растеж; научни изследвания, иновации и инвестиции за интелигентен растеж; свързаност и зелена икономика за устойчив растеж, добро управление и достъп да качествени административни услуги.

Документът беше разработен в диалог и с широкото участие на всички партньори – държавната администрация, регионалните и местни власти, социално-икономическите партньори, академичната общност, редица неправителствени организации, медии и други.

 
Източник: АГРО.БГ