Начало Общество Евстатиев поканил 16-годишното момиче да пие сок, но я черпил алкохол

Евстатиев поканил 16-годишното момиче да пие сок, но я черпил алкохол

СПОДЕЛИ

ivan-estatiev-SmallБившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев поканил 16 годишната Ирина да пие сок в хотела, в който живеел и който се намира близо до училището. Вместо сок обаче й предложил алкохол, като самият той й правил компания. Според експертизата момичето изпило близо 300 грама. Това стана ясно вчера, по време на делото, на което съдът трябваше да определи мярка за неотклонение на Евстатиев. Пред съда той не отрече , че е имал сексуален контакт с девойката, но не се смята за виновен. След това обаче е заявил, че изобщо не я познава.  Всъщност момичето е дъщеря на неговата бивша секретарка, а двете – майка и дъщеря, дори били в предизборния му щаб на последните избори за кметове и общински съветници.

В момента се ревизират всички сделки на Евстатиев, докато е бил кмет на Стрелча, като до сега са установени липси на стойност над 1 милион и 60 хиляди. Одитът обаче върви доста преди скандала с 16-годишната ученичка, поясниха от Общината.

Днес в Стрелча ще се състои извънредна сесия с 2 точки – приемане на декларация от общинските съветници, в която остро се осъжда поведението на екскмета  и отнемане на званието „почетен гражданин“ на Иван Евстатиев.